DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22432871,06%
İstanbul
25°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İyi Parti’den Milletvekili aday adayı Müberra Çakır “Bursa’nın ‘Meleği’ Olacağım” dedi
  • Ara Haberi
  • Genel
  • İyi Parti’den Milletvekili aday adayı Müberra Çakır “Bursa’nın ‘Meleği’ Olacağım” dedi

İyi Parti’den Milletvekili aday adayı Müberra Çakır “Bursa’nın ‘Meleği’ Olacağım” dedi

ABONE OL
28 Mart 2023 15:30
İyi Parti’den Milletvekili aday adayı Müberra Çakır “Bursa’nın ‘Meleği’ Olacağım” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’nin Bursa Milletvekili Aday Adayı Müberra Çakır, GazeteAbc’ye verdiği röportajda amacının “Bursa Meleği” olmak olduğunu söyledi. Neden aday olmaya karar verdiği sorulduğunda, tüm eylemlerinin ve siyasi faaliyetlerinin samimiyete dayandığını, üniversiteden mezun olduktan sonra şehre geldiğinde en büyük hayalinin “Bursa Meleği” olmak olduğunu söyledi.  Amacı, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek ve onların yaralarını sarmak, insanların yüzünü güldürmek ve mutluluk yaymak olduğunu aktardı. Ülkeyi kalkındırmak ve sorunları çözmek için insanlarla birlikte çalışmak isteyen Çakır; Bursa’nın her sokağını, evini gezmeye dair vaatlerde bulundu. Siyasete girerek ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek insanların hayatında fark yaratabileceğini söyledi. Neden aday olmaya karar verdim?
“Bu zamana kadar yapmış olduğum bütün hareketler siyasi olarak bütün çalışmalarım tamamen samimiyet duygusunda gelişti” diyen Çakır şunları söyledi: “Zorda kalanların zor günlerine yetişebilmek için, sokakta görmüş olduğum küçücük bir çocuğun   özenmiş olduğu bir şeyi yerine getirebilmek için her zaman bu hayalle, yaşlısından gencine kadar… İnsanlar benim çok güldüğümü söyler. Tebessüm edince insanlar birbirine bulaştırıyor. Ve ben bu yüzden tebessüm etmeyen insan kalmasın istiyorum. Dertlerini çözebilelim. Ortak düşüncelere ulaşabilelim. Birlikte bu ülke için yapabileceğimiz çok.” “SİYASETİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM”
Siyasete başlamasıyla ilgili bilgi veren Çakır, “2018 yılı içerisinde ben milletvekili aday adayıydım aslında genel seçimlerde. Daha sonrasında parti içerisinde Bursa il yönetimine girdim. Aslında siyasetin ne olduğunu da bilmiyordum. Nasıl yapıldığını da bilmiyordum. O köy kahvelerine gittiğimizde, sokakları gezdiğimizde teyzelerin elini öptüğüm zaman, küçük çocuklarla top oynadığım çok hoşuma gitmişti ve en büyük zevki en büyük mutluluğu bunda bulduğumu düşündüm. Mesela ben çevre mühendisiyim. Kendi mesleğimle ilgili olan alanlarda ciddileşiyorum ve belirli bir hedefe ulaşmam gerekiyor. Fakat bu kısım yani siyasetin bu insanlara temas kısmı, insanların sorunlarını dinleyip daha sonra elinizden geliyorsa çözebilme kısmı beni daha çok cezbetti. Ve o günden itibaren daima milletvekilliğimi düşündüm” ifadelerini kullandı. “BURSALI BİR EVLADINIZIN SÖZÜ”
Bursalıların neden onu seçmesini istediğine yönelik Çakır şunları aktardı: “Ben bugüne dek ilk aday adaylığı basın açıklamamda da Bursa il başkanlığında yapmış olduğum açıklamada onu dile getirdim. Makam siyaseti değil, sokak siyaseti yapacağım dedim. Mesela Bursa’nın girilmedik sokağına adım atılmadık sokağını, mahallesini, kapısının çalınmadığı evi bırakmayacağım. Buna da söz veriyorum. Hatta orada şeyi söylemiştim. Kızınızın sözü olsun diye. Gerçekten bir kızınızın sözü olsun. Bu Bursalı bir evladınızın sözü. Hem vicdanen hem samimiyetle bir   duygu rahatlığı da olacak bende. En azından diyeceğim ki evet söz vermiştim ve bunu başardım. Ben bunu başarmanın hayalini kuruyorum şu anda. Başarabilmenin ilk adımını attım, aday adayı olarak. İlerleyen süreçte tabii ki bir ön seçim var. İlk önce burada üyelerimiz bizi oylayacaklar. Umuyorum ki onların da hayalindeki o kız çocuğu olabilmişimdir. O samimiyeti onlara yansıtabilmişimdir.  MAKAM DEĞİL SOKAK SİYASETİ YAPACAĞIM Bu yüzden diyorum ben makam değil sokak siyaseti yapacağım. Her alana gireceğim. Ben bu çalışmalarla ilgili de sadece kürsüden seslenen bir vekil adayı değil, tam tersine halktan aldığım bilgileri, halkın sorumlusu olarak kürsüden haykıran bir vekil olacağım.” BURSA’NIN ÖNCELİKLİ SORUNU DEPREM Bursa’da gözlemlediği öncelikli sorunları aktaran Müberra Çakır, “Öncelikle biz bir deprem ülkesiyiz. 6 Şubat’ta çok taze, büyük bir deprem yaşadık. Yakın zamanda Bursa’da bekleniyor. Bursa ve civarlarında bekleniyor. Biz kentsel dönüşümü yaparken bunu rantsal dönüşüme dönüştürmedik.   
  GazeteAbc / Özgür Can

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.