DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343530,73%
İstanbul
25°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Orhangazi Belediyesinden Yaza Hazırlık Budama ve İlaçlama Çalışması
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Orhangazi Belediyesinden Yaza Hazırlık Budama ve İlaçlama Çalışması

Orhangazi Belediyesinden Yaza Hazırlık Budama ve İlaçlama Çalışması

ABONE OL
11 Ocak 2023 13:36
Orhangazi Belediyesinden Yaza Hazırlık Budama ve İlaçlama Çalışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlaçlama çalışmasından ağaçların yıl içerisinde karşılaşabilecekleri olası hastalıklardan koruması beklenirken, Çamlık bölgesindeki ağaç ve çalıların temizlenip budanmasından, yaz aylarında gerçekleşebilecek orman ve çevre yangınlarının önlenmesi ve özellikle piknik alanlarında vatandaşların daha rahat bir tatil sezonu geçirmesi amaçlanıyor.

Orhangazi Yaza Hazırlanıyor

Orhangazi Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Orhangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi, bu kapsamda şehir içinde ve göl kenarı çamlık bölgesinde budama, temizleme ve ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Çalışma çerçevesinde ilçe genelinde ağaçlara bordo bulamacı uygulaması yapılırken, özellikle ana arterdeki ıhlamur, zeytin, karayemiş, top akasyalar, taflan grubu süs eriği ve güller İlaçlanıyor. Ayrıca göl kenarı çamlık bölgesinde bulunan ağaçlara İlaçlama ve budama çalışması yapılıp, bölgedeki çalılar temizleniyor.  İlaçlama çalışmaları trafikte sorun oluşmaması için ve vatandaşların rahatsız olmamaları adına sabahın erken saatlerinde uygulanıyor. İlaçlama, budama ve temizleme çalışmalarından yıl içerisinde görülebilecek bitki hastalıklarının azaltılması, Özellikle piknik alanlarında vatandaşların rahatının sağlanması ve yılın sıcak günlerinde olası yangın tehlikelerinin önlenmesi amaçlanıyor. İlçe genelindeki çalışmaların kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanıyor.GazeteAbc

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.