DOLAR 34,2357 0.05%
EURO 37,0199 -0.01%
ALTIN 3.022,861,03
BITCOIN 23079350,17%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu kördüğümü kim çözecek?

Bu kördüğümü kim çözecek?

ABONE OL
7 Haziran 2024 16:19
Bu kördüğümü kim çözecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hürriyetçi Tarım Orman Sendikası “Kördüğüm” konulu basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklama da Hürriyetçi Tarım Orman Sendikası Genel Başkanı Muzaffer Genç: “3600 ek gösterge hemen hemen bütün hizmet sınıflarına verilirken bir tek teknik ve idari hizmetlere verilmediği gibi 3600 ek göstergede olanlara hiçbir değeri olmayan 4200 ek gösterge verilerek bir parmak bal çalınması ile bir düğüm daha atıldı.” dedi.

Genel Başkan Muzaffer Genç’in konuşmasının satır başları

Bilindiği üzere geçtiğimiz Mayıs ayı itibari ile tasarruf tedbirleri açıklandı. Bugüne kadar yaşanan ekonomik krizlerin hiçbir tarafında bulunmayan ve krizlere neden olmayan kamu çalışanları tasarruf tedbirleri ile yine bedel ödeyen taraf olmuştur.  Nasıl mı? Toplu sözleşmelerde yıllarca üyesinin hakkını savunmak için masada mücadele etmesi ve mali ve sosyal haklarını ileri götürmesi gereken, kazanım adı altında elde ettiklerini dahi hayata geçirmeyen sarı sendikalar yüzünden bir düğüm atıldı.

Atanamayanlar Ordusu yaratıldığı gibi birde mülakat ile bir düğüm daha atıldı

“3600 ek gösterge hemen hemen bütün hizmet sınıflarına verilirken bir tek teknik ve idari hizmetlere verilmediği gibi 3600 ek göstergede olanlara hiçbir değeri olmayan 4200 ek gösterge verilerek bir parmak bal çalınması ile bir düğüm daha atıldı.Giyim Yardımları komik olarak orta yerde dururken kazanım adı altında 6 dönem toplu sözleşme ile verilecek olan 2023 yılı Koruyucu Giyim Yardımları halen ödenmeyerek bir düğüm atıldı. Eş değer meslekler arasında farklı ödeme kalemleri ile bir uçurum açılarak bir düğüm daha atıldı.Hemen hemen her siyasi parti tarafından açıkça desteklenen, söz verilen ve çıkarılması için kanun teklifleri verdiklerini meydanlarda açıklamalarına rağmen Mühendislik Meslek Kanunu çıkması yönünde konuşmadan öte harekete geçilmeyerek bir düğüm daha atıldı. Veteriner Hekimlere Sağlık Sınıfı dışında davranılması yönünde hareket edilerek bir düğüm daha atıldı. Orman Muhafaza Memurlarına kanunen tanınan ancak uygulamada verilmeyen genel kolluk statüsü, fazla mesai, bayram mesai ücretler ile bir düğüm daha atıldı.”

Yardımcı Hizmetler Sınıfına yıllardır verilen sözler tutulmayarak bir düğüm daha atıldı

“En son 2016 yılında verilen 1 derece artışı 2023 yılında kadroya atananlara verilmeyerek bir düğümde buradan atıldı. Hepsi orta yerde dururken asgari geçim indirimi altına maaş almaya mahkûm edilen Devletin Orta Direğinin bitirilmesi ile bir düğüm daha atıldı. Emekli olan kamu çalışanlarına meydanlarda söz verilen seyyanen ödeme verilmeyerek bir düğüm daha atıldı.Sonuç; Mutsuz bir kamu çalışanları yaratılmış bir lütuf sunmuşlar gibi memur olmuşsunuz daha ne istiyorsunuz aşağılanmaları ve sanki krizlerin sorumlusu kamu çalışanlarıymış gibi tasarruf tedbirleri ile servislerinin kaldırılması asıl düğümü atmıştır. Bu kördüğümün oluşmasının asıl sebeplerinden biriside haklarını koruması gereken Sarı Sendikalar yüzünden bir kör düğüm oluşturulmuştur.” 

Bizde şimdi soruyoruz bu kördüğümü kim çözecek?

“Bu Kördüğümü siz Kamu Çalışanı arkadaşlarımız çözecektir, uykusundan uyandığında ve kendisi olduğunu fark ettiğinde mücadele etmeye başladığında, iş yavaşlatarak, gerekirse iş bırakarak ve her alanda sesini yükselterek hakkını hak ettiğini almak için çaba sarf ettiğinde kazanmaya başlayacaktır.  Biz Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu adına her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu bir daha kamuoyuna ilan ediyoruz.”GAZETEABC

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r