DOLAR 34,2197 0.03%
EURO 37,8610 0.21%
ALTIN 2.913,86-0,52
BITCOIN 2128630-0,67%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Kanunu kabul etmiyoruz

Kanunu kabul etmiyoruz

ABONE OL
2 Ekim 2024 17:10
Kanunu kabul etmiyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteabc/ Haber: Adiviye ElbaşBursa Eğitim İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Teç-Sen ve Öğretmen Sendikası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulması planlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu eleştirdikleri Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde ortak basın açıklması gerçekleştirdi. 

Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmaktadır

Gerçekleşen basın açıklamasında Bursa Eğitim İş Başkanı Engin Yurdakul: “Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran ve emeğimizi değersizleştiren, ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarımıza çözüm üretmeyen, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldıran, özlük haklarımızı zayıflatan, çalışanlar arasında ayrımcılığı ve eşitsizliği derinleştiren bir içeriğe sahip olan ÖMK’nin TBMM gündemine yeniden geleceği açıklanmıştır. Bugün burada Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi ile ilgili itirazlarımızı sizlerle paylaşmak için toplandık. Bu teklif, öğretmenlerin mesleki haklarını güvence altına almak bir yana, bizi daha da zor şartlar altına sürükleyecek hükümler içermektedir” dedi.

Anayasa Mahkemesi Kararları Göz Ardı Edilmiştir

Bursa Eğitim-Sen Başkanı Derviş Erdem: “Meslek Kanunu Tanımı Yanıltıcıdır. Bu kanun teklifi, öğretmenlik mesleğini tanımlamıyor; bir meslek kanunu niteliği taşımıyor. Öğretmenliğin temel özellikleri, görev ve sorumluluklar, mesleki haklar, sosyal haklar, örgütlenme özgürlükleri gibi konular hiçbir şekilde kapsamda yer almıyor. Anayasa Mahkemesi Kararları Göz Ardı Edilmiştir. Daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hükümler yeniden düzenlenmeden teklifte yer alıyor. Özellikle aday öğretmenlik süreci, bu sefer hazırlık eğitimi adı altında güvencesiz bir hale getirilmiştir.” dedi.

Öğretmenlik mesleği güçlendirilmiyor, zayıflatılıyor

Bursa Hürriyetçi Eğitim-Sen Başkanı Sedat Gençler: “Milli eğitim bakanlığı başarılı öğretmenleri cezalandırmıştır. Öğretmenlik mesleği güçlendirilmiyor, zayıflatılıyor. Kanun teklifi öğretmenlere otoriteyi seçmeyi amaçlamaktsdıe. Öğretmenleri zayıflandırmaya yönelik bir kanundur. Güvencesiz istihdamın varolması için çalışılmaktadır. Hazırlık eğitimi adı altında güvencesizlik basamağıyla teklife eklenmeye çalışılmaktadır.” dedi.

Milli eğitim akademisini kabul etmiyoruz

Bursa Öğretmen Sendikası Başkanı Koray Arslantaş: “Öğretmenlerin hakları bu teklifte görmezden gelnidi. Bu kanunda öğretmenlerin hakları, kürsü dokunulmazlığı, tatil hakları görmezden gelinmiştir. Milli eğitim akademisini kabul etmiyoruz. Öğretmenlik beceri ve bilgiye dayanan bir meslektir. Bu gerekçelerle bizler eğitim alanında örgütlü sendikalar olarak tbmmde günddme getirilecek bu kanuna itiraz ediyoruz.” dedi.

Özel sektör öğretmen ücretleri gücence altına alınmalıdır

Bursa Hürriyetçi Eğitim-Sen 2 Nolu Başkanı Selahattin Gürses: “Okullarda öğretmenler dışında kimse eğitim vermemeli. Haklarımızı kısıtlayıp keyfi cezalar uygulamak isteyen düzenlemelere karşıyız. Özel sektör öğretmen ücretleri gücence altına alınmalıdır. Güvencesiz istihdamı redddediyoruz. Kadrolu ve güvenceli istihdam sağlanmalı.” dedi.

Öğretmenlerin statü tavsiyesi esas alınmalıdır

Bursa Anadolu Eğitim- Sen Başkanı Işıl Güler: “Gerek hazırlanış biçimi gerek sınırlamalarıyla ömk’dan çok uzaktır. 1 milyon üzeri öğretmenin çalışma koşullarını ve haklarını dar bir çerçevede düzenlemekte ısrar etmek doğru değildir. Öğretmenlerin statü tavsiyesi esas alınmalıdır. Ekonomik, demokratik özgür haklar amaçlanmalı, eşit işe eşit ücret adil bir meslek kanunu hazırlanmalıdır.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r