DOLAR 34,1269 -0.04%
EURO 38,1025 0.48%
ALTIN 2.900,810,55
BITCOIN 2153190-0,15%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İsrail-Hizbullah Çatışmaları Tırmanıyor

İsrail-Hizbullah Çatışmaları Tırmanıyor

ABONE OL
24 Eylül 2024 14:29
İsrail-Hizbullah Çatışmaları Tırmanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, dünden bu yana Lübnan’da 1.300 hedefi vurduğunu açıkladı. Saldırılar, ülkenin 1975-90 iç savaşından bu yana en yüksek günlük can kaybına yol açtı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının 492’ye, yaralıların ise 1.645’e ulaştığını duyurdu.

Hizbullah da İsrail’e ait bazı noktaları hedef aldı

İsrail, Lübnan’ın güneyindeki köy ve beldelere yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken, Hizbullah da İsrail’e ait noktalara karşılık verdi. Lübnan’dan fırlatılan roketler, İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şimona’da belediyeye ait yapılara isabet ederek ağır hasara yol açtı. İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarına başladı.

Uçuşlar askıya alındı

Azerbaycan Hava Yolları, İsrail’deki son olaylar ve güvenlik sorunları nedeniyle Bakü ile Tel Aviv arasındaki uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Yolcuların biletlerini iade edebileceği belirtilirken, uçuşların yeniden başlaması için şartların değerlendirileceği ifade edildi.İsrail’in Haaretz gazetesine göre, Wizz Air, Tel Aviv ile Ürdün’ün başkenti Amman arasındaki uçuşlarını geçici olarak askıya aldı. British Airways de Tel Aviv ve Amman uçuşlarını iki gün süreyle durdurma kararı aldı. Ayrıca, Lufthansa, İsrail’e ve İsrail’den uçuşlarının iptalini 14 Ekim’e kadar uzattığını duyurdu; bu karar, Lufthansa grubuna bağlı Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings için de geçerli olacak.Tüm bu iptallere rağmen, İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü, Ben Gurion Havalimanı’nın geliş ve gidişlerde normal şekilde çalıştığını ve hiçbir uçuşun başka ülkelere yönlendirilmediğini belirtti.

Mercayun bölgesine saldırı

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentine bağlı Mercayun bölgesine saldırı düzenledi. Saldırı sonucu bölgede yoğun dumanlar yükselirken, Lübnan halkı bombardımanlardan kaçacak güvenli yerler arıyor.Lübnan Çevre Bakanı Nasser Yassin, Reuters’a yaptığı açıklamada, 89 geçici barınağın okullarda ve diğer tesislerde kurulduğunu bildirdi. Bakan, bu barınakların, “İsrail vahşetlerinden” kaçan 26.000’den fazla insanı barındırma kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Saldırılarda hedef Baalbek’in köy ve kasabaları oldu

Gece ve sabah saatlerinde İsrail, Lübnan’ı vurmaya devam etti. Saldırıların hedefinde Baalbek’in köy ve kasabaları vardı. Binalar ile yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırılarda pek çok aile enkaz altında kalarak yok oldu. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı, ancak sayılarına ilişkin bilgi verilmedi.Saldırılar, bölgeden civar köy ve kasabalara yoğun bir göç dalgası yaşanmasına neden oldu. Göç edenlerin misafir edilmesi amacıyla camilere bağlı salonlar kullanıma açıldı. İsrail ayrıca, Lübnan’ın güneyindeki Kefr Dunin, Es-Sultaniyye, Tayr Filsey ve El-Humeyri kasabaları arasındaki bölgelere de saldırı düzenledi.

1600 hedefe saldırı düzenlediği aktarıldı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, pek çok noktada Hizbullah’a ait mevzi, fırlatma rampaları ile askeri bina ve karargahlara yönelik saldırıların sürdüğü ifade edildi. İsrail savaş uçaklarının, “Kuzeyin Okları” ismi verilen “operasyon” kapsamında dün Lübnan’ın güneyi ile Bekaa bölgesinde Hizbullah’a ait yaklaşık 1600 hedefe saldırı düzenlediği aktarıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r