Bugün TBMM Danışma Kurulu toplantısında, iktidar ve muhalefet partileri grup başkanvekillerinin gündeminde, Noterlik Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklikle ilgili kanun teklifinin 16. maddesi yer aldı. Söz konusu maddede yer alan “etki ajanlığı suçu” düzenlemesi, özellikle muhalefet partilerinin sert eleştirilerine yol açtı. Düzenleme, yabancı devletlerin Türkiye içindeki siyasi ve toplumsal olaylara müdahale etmesini engellemeyi amaçladığı öne sürülse de, muhalefet bu maddesinin ifade özgürlüğü ve demokratik hakları tehdit edebileceği görüşünü savundu. Görüşmelerin ardından, ilgili düzenlemenin detayları üzerinde daha fazla müzakere yapılması gerektiği ifade edildi.
Bugün TBMM Danışma Kurulu toplantısında, “etki ajanlığı suçu” düzenlemesiyle ilgili tartışmalar devam etti. Muhalefet sözcüleri, düzenlemeyi sert bir şekilde eleştirirken, iktidar ve muhalefet grup başkanvekillerinin katıldığı toplantıda bir uzlaşı sağlandı. Toplantıda, söz konusu maddenin kanun teklifinden çıkarılacağı ve eleştiriler doğrultusunda yeniden düzenleneceği bilgisi verildi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, gelişmeyi sosyal medya üzerinden duyurdu. Emir, “Kamuoyunda etki ajanlığı olarak bilinen kanun teklifi, haftalardır sürdürdüğümüz gerek halkımızın büyük desteğini alarak kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımız ile gerek Meclis’teki çalışmalarımız ve eleştirilerimiz sonucunda an itibarıyla geri çekildi” şeklinde bir açıklama yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün grup toplantısındaki konuşmasında bu maddeye vurgu yapmış ve “Etki ajanlığını muhalifler için bir sopa olarak kullanmak üzere getiriyorlar. Kırmızı alarm! Tüm milletvekillerimiz etki ajanlığı yasasını geçirmemek için ellerinden ne geliyorsa onu yapacaklar” demişti. TBMM Genel Kurulunda kanun teklifinin görüşmeleri sırasında ilgili maddenin çıkarılması için önerge verilmesi bekleniyor.
ARA HABERİ
15 Kasım 2024ARA HABERİ
15 Kasım 2024GENEL
15 Kasım 2024GÜNDEM
15 Kasım 2024GÜNDEM
15 Kasım 2024SPOR
15 Kasım 2024SPOR
15 Kasım 2024