Söz konusu planın ilk aşamasında, Gazze’deki daha fazla bölgenin işgal edilmesi ve “tampon bölgelerin” genişletilmesi öngörülüyor. İsrail askerlerinin, kara saldırıları sonucunda ele geçirilen bölgelerden önceki operasyonların aksine, bu sefer işgalin sürdürüleceği ve saldırı sonrası geri çekilmeyeceği ifade ediliyor. Bu, bölgedeki uzun süreli işgalin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Planda ayrıca, Gazze’deki Filistinlilerin bir kez daha zorla yerinden edilmesi amaçlanıyor. Bölgedeki Filistinlilerin, Gazze’nin güneyindeki bir alana zorla göç ettirilmesi planı da gündemde. Bu, bölgedeki demografik yapının değişmesi ve kontrolün artırılması amacıyla önerilen bir adım olarak kaydedildi.
Gazze’deki gıda durumu da toplantının gündemindeydi. İsrail kabinesi, Gazze’de “şu anda yeteri kadar gıda bulunduğunu” ve “ihtiyaç duyulması halinde bölgeye insani yardım gönderilmesi seçeneğini de onayladığı” iddiasında bulundu. Ancak, Gazze’deki gıda krizi görmezden gelinerek, çocukların yetersiz beslenme yüzünden hayatını kaybetmesi, halkın bir kap yemek alabilmek için saatlerce sıra bekleyip çoğu kez eli boş dönmesi gibi ciddi sorunlar göz ardı edildi.
Toplantıda ayrıca, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Gazze’deki Filistinlilerin sürgün edilmesi planını da gündeme getirdiği belirtildi. Netanyahu, Gazze’deki Filistinlilerin başka ülkelere sürgün edilmesini içeren ABD eski Başkanı Donald Trump’ın planını da sürdürdüğünü ifade etti. İsrail Başbakanı, sürgün edilecek Filistinlilerin kabulü konusunda “çok sayıda ülkeyle görüşmelerin devam ettiğini” söyledi.
ARA HABERİ
05 Mayıs 2025ARA HABERİ
05 Mayıs 2025GENEL
05 Mayıs 2025GÜNDEM
05 Mayıs 2025GÜNDEM
05 Mayıs 2025SPOR
05 Mayıs 2025SPOR
05 Mayıs 2025