FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından örgüt içinde ciddi sıkıntılar baş gösterdi. 12 kişilik heyet, yönetimi devralmasının ardından hem karar alma süreçlerinde hem de maddi kaynak konusunda büyük zorluklar yaşıyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Gülen’in vefatının ardından örgüt içinde hareketli günler yaşanıyor. Bu süreçte, Gülen’in boşalan koltuğuna kimin oturacağına dair yaşanan güç mücadelesi, giderek gizli kavgalarla dolu bir hal almış durumda.
Örgütün üst yönetimindeki gerginlik, tabanda da ciddi bir şekilde hissedilmeye başlandı, bu da dağılmaların artmasına yol açtı. FETÖ’nün üst kademesinde bulunan isimler, örgüt tabanındaki bu dağılmaları engellemek amacıyla yönetim yapısında bir revizyona gitmeye karar verdi. Bir süreliğine örgüt, tek bir lider yerine 12 kişilik ‘İcra Heyeti’ tarafından yönetilecek. Bu heyette Abdullah Aymaz, Naci Tosun, Şerif Ali Tekalan, Barbaros Kocakurt, Mehmet Vehbi Yavuzlar, Cevdet Türkyolu, İsmet Aksoy, Muhammed Çetin, Ekrem Dumanlı, Said Kaya, Adem Kalaç ve Talip Büyük gibi isimler yer aldı. Ancak bu isimler arasında örgütün tek hâkimi olmak isteyenlerin olduğu ve birbirini destekleyen grupların bulunduğu görülüyor. ‘İcra Heyeti’ dışarıya olumlu bir görüntü sergilemeye çalışsa da, içindeki gruplaşmalar örgüt genelinde derin izler bırakmaya başladı. Resmen kararlar 12 kişilik heyet tarafından alınsa da, asıl güç ve etkiyi Abdullah Aymaz’ın liderliğindeki grup elinde tutuyor. Bu grubun içinde Mehmet Vehbi Yavuzlar, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Muhammed Çetin ve Talip Büyük de yer alıyor.
Yönetimdeki çatlaklar, karar alma süreçlerinde ciddi aksaklıkları ortaya çıkardı. Fetullah Gülen’in ölümünden önce, alınan kararlar son aşamada Gülen tarafından onaylanıyordu. Ancak şimdi, ‘İcra Heyeti’ndeki her üye, alınan kararları sorgulamakta ve bu durum karar alma sürecinde tıkanıklıklara yol açıyor. Bu sıkıntılar yalnızca yeni kararlarla sınırlı kalmıyor; örgüt tabanında heyete karşı oluşan güvensizlik, üst yönetimin maddi kaynak bulma konusunda da ciddi problemler yaşamasına neden olmuş durumda. Bu nedenle, ‘İcra Heyeti’nin güçlü kanadı olarak öne çıkan Abdullah Aymaz ve ekibi, ‘Himmet’ oranlarında artış yapılmasını talep etti. Gülen, ölümünden önce ‘İcra Heyeti’nde değişiklik yapılmasını istemişti. Gençleşme ve farklı milliyetlerden isimlerin heyette yer alması gerektiği yönünde talimatlar vermişti. Ancak, 12 kişilik heyet, tek bir ortak düşünceyle hareket etti: Gücü elinden bırakmamak. ‘Geçiş dönemi’ bahanesiyle heyette herhangi bir değişiklik yapılmaması kararı alındı. Son olarak, heyete katılan isimlerden biri de kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı oldu. Dumanlı’nın örgüte katılımı artırması beklenmişti, fakat beklentiler boşa çıktı. FETÖ’nün üst kademesinde, Dumanlı’nın pasif bir profil sergilediği düşünülüyor ve tabandan itibar görmemesi, onun heyette kalmaya uygun bir isim olmadığı görüşünü güçlendiriyor.
FETÖ’nün üst düzey isimlerinden Mustafa Özcan, 12 kişilik ‘İcra Heyeti’ne katılmadı. Özcan, Abdullah Aymaz ve ekibinin etkin olduğu bu heyette ön plana çıkamayacağı düşüncesiyle yer almayı tercih etmedi. Ayrıca, örgüt içinde 2025 yılı için sözde ülke sorumlularının ataması da tartışma yarattı. Atamaların ‘İcra Heyeti’ tarafından yapılacağı duyurulmuştu. Ancak, bu durum da heyet içinde gerginliğe yol açtı; Şubat 2025’te heyette bazı değişiklikler yapılmasının beklendiği belirtiliyor. Örgüt sorumluları arasında, kendilerine yakın isimlerin atanması konusunda büyük bir çekişme yaşanıyor. Bu çekişme o kadar derinleşmiş ki, toplantılarda ciddi gerginlikler yaşanmasına neden oldu. ‘İcra Heyeti’ndeki bazı isimler, konumlarını güvence altına almak amacıyla kendilerine yakın isimleri Avrupa alanında faaliyet göstermeye yönlendirdi.
ARA HABERİ
10 Ocak 2025ARA HABERİ
10 Ocak 2025GENEL
10 Ocak 2025GÜNDEM
10 Ocak 2025GÜNDEM
10 Ocak 2025SPOR
10 Ocak 2025SPOR
10 Ocak 2025