DOLAR 34,6606 0.04%
EURO 36,3741 -0.03%
ALTIN 2.932,910,06
BITCOIN 3192972-1,09%
İstanbul
10°

KAPALI

06:26

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tosuncuk davasında karar!

ABONE OL
11 Kasım 2024 17:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kartal’daki Anadolu Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Çiftlik Bank davasında kritik anlar yaşandı! Duruşma salonunda, “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın yüz yüze ifade verirken, tutuklu sanıklardan Havva Özay ise SEGBİS sistemiyle bağlantıya geçti. Diğer tutuklular Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dosdoğru da mahkeme salonundaki yerlerini aldı. Sanıkların avukatları ise salonda yerlerini alarak savunmalarını hazırladı.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın ilk savunması:

” İlk hayvan alımını Tekirdağ’da süt işleme tesisi açtığımda yaptım. Ağabeyim Fatih Aydın’ı, muhasebeci en az iki ortak olması gerekiyor dediği için usulen ortak gösterdim. İstanbul’a taşındığımda Osman Naim Kaya ile tanıştım. Fehmi Suat Emür ile telefonla görüştük. İlk başta güvenlik müdürü olarak yanıma geldi. Cafer Çolak’ı, Fehmi Suat buldu. Fehmi Suat Emür’e ‘Yönetim kurulu başkanı yapayım seni burada gözüm kulağım ol’ dedim. Suat da ‘Cafer Çolak’ı yapın’ dedi. İstanbul’da 10 bayi açıldı o bayilerde de hepsinin bağlantısı vardı. Benim verdiğim tüm reklam işleri aracı firmayla yaptırılıyor. Ferman ile Savaş da bayilerden komisyon alıyorlardı. Serdal Dosdoğru ilk önce grafik tasarımla ilgileniyordu sonra finans müdürü oldu. Düzgün de bayilerin sitelerine bakıyordu. 130 bayi sitesine de Düzgün bakıyordu. Almanya’daki paralar ilk başta bir banka hesabında toplandı. Toplanan paralar diğer yatırımlara harcandı. Sanık Hakkı Cangür, Ege bölge müdürüydü. Savaş Ferman Koray ve Niyazi Karakoç parayı çekebilirdi benim dışımda. En büyük para toplayan ilk üç bayilerden biridir Çiftlik Bank” dedi.

Mehmet Aydın’ın ağabeyi sanık Fatih Aydın’ın savunması:

“Soruşturma dosyası bana 2 hafta önce geldi. Kendi kamyonetimle çiftlikten sütleri alıp teslim ediyordum. Kıbrıs’tan eski eşime para gönderme konusunu ise söyle açıklayabilirim. Kardeşim beni aradı ‘Acilen Kıbrıs’a gelir misin?’ dedi. Gittim. ’10 bin dolar kazandım ama peşimi bırakmıyorlar’ dedi. Bunun üzerine eşimin üzerine attım parayı. Bu olaylardan sonra kardeşime ulaşamamaya başladım sonra anneme de ulaşamamaya başladım. Muhasebe sözleşmesiyle bana bir kağıt imzalattılar. Ben kardeşime ulaşamıyordum zaten ulaştığımda ‘Bu şirket ne olacak?’ dedim. O da hiçbir yerle anlaşamadığımız için ‘Olmadı’ dedi. İddianameyi okuduğumda şirketler kurulmuş benim haberim yok. Bu imzalarla benim adıma sahte evrak düzenlendi. Ben sadece muhasebe üzerine imza atıyorum. Şirket kurma üzerine evraklara imza atmıyorum. Daha sonra papara üzerinden aktif ediyorlar ama oradan da hiçbir şekilde haberim yok. Emir talimat vermiyorum ben sadece çalışanım” şeklinde konuştu.

Sanık Havva Özay’ın savunması: 

“İddiaları kabul etmiyorum. Eski eşimin dediği gibi son dönemlerde dahil olmuştu. Olabildiğince beni uzak tutmaya çalıştı. Benim banka kartım eski eşimde olduğu için bankamın içindeki parayı kullandı. Halı yıkama işletmesini yaparken Mehmet Aydın ile yüzde 20 ortak olma işi çıktı. Mal varlığında artış olmadı eğer olsaydı ben çalışmazdım” dedi.

Sanık Cafer Çolak’ın savunması:

“Ben bu şirkete başladığımda güvenlik görevlisiydim. Beni bu şirkete Suat dahil etti. Suat’ı mahalleden tanıyorum. Ben çalışacağım diyerek geldim, finans müdürü olarak çıktım. Bana 300 bin para gönderttiler. Vicdanım rahat kimsenin bir kuruş parasını yemedim” ifadelerini kullandı.

Sanık Serdal Dosdoğru’nun savunması:

“Çalıştığım müddetçe dolandırıcıyla alakalı bir şey görmedim. Ben sadece grafik tasarım yapıyordum. Yurt dışına gidemem ‘Evleneceğim’ diyerek işten ayrıldım. İş buldum tutuklandım işten atıldım. Ben kızıma kitap okumadan yatırmamışımdır. Beni evladımdan ayırmayın” dedi.

Sanık Osman Naim Kaya’nın savunması:

“Türkiye’ye 2017-2018 yılları arasında geldim. Geldiğimde Mehmet Aydın ile bir kere görüştük. 15 senedir Uruguay’da yaşamaktayım; orada metal işleri, kaynak işleri ile uğraşıyorum. Mehmet Aydın Uruguay’da banka hesabı yoktu. Ben sadece Uruguay’da alım satım işlerinde uğraşıyordum. Benim Türkiye’deki faaliyetlerinden hiçbirinden haberdarım yok. Türkiye’de sabit ikametgahım var. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Duruşma 3 Şubat 2025 tarihine ertelendi

Çiftlik Bank davasında sıcak gelişmeler! Mahkeme, 88 bin 302 yıl hapis cezası talep edilen Mehmet Aydın ile diğer tutuklu sanıklar Fatih Aydın, Osman Naim Kaya ve Havva Özay’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Ancak, Cafer Çolak ve Serdal Dosdoğru için adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi. Duruşmada ayrıca, Fatih Aydın’ın imzalarının kendisine ait olmadığına dair iddiaların araştırılmasına, Mehmet Aydın’a ise bir sonraki duruşmaya kadar zararların tazmin edilmesi için süre verilmesine karar verildi. Tüm bu gelişmelerin ardından duruşma 3 Şubat 2025’e ertelendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r