DOLAR 34,2674 0.02%
EURO 36,9733 -0.09%
ALTIN 3.030,360,09
BITCOIN 2277825-1,16%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

15:50

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İsrail İran’a olan saldırı planını duyurdu

İsrail İran’a olan saldırı planını duyurdu

ABONE OL
23 Ekim 2024 09:41
İsrail İran’a olan saldırı planını duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünya, İran’ın İsrail’e saldırısının ardından İsrail’in nasıl ve ne zaman misillemede bulunacağını tartışırken, İsrail medyası olası saldırıya dair yeni iddiaları gündeme getirdi. Kanal 13’te yer alan habere göre, İsrail’in İran’a yönelik saldırı planının hazır olduğu ve birkaç gün içinde uygulanabileceği belirtildi. Haberde, adı açıklanmayan bir kaynağa dayanarak, ABD’nin İsrail’den İran’a olası saldırısını yumuşatmasını istediği öne sürüldü. Ayrıca, Washington’un Tel Aviv’den Lübnan’daki kara saldırılarının tamamlanmasını “hızlandırmasını” talep ettiği kaydedildi.

Saldırı planı hazır

Öte yandan, İsrail’in Kanal 12 televizyonu, Tel Aviv’in İran’a yönelik olası saldırı planının hazır olduğunu ve “birkaç gün içinde” gerçekleştirileceğini iddia etti. Haberde, adı açıklanmayan İsrailli yetkililere atıfta bulunarak, Tel Aviv’in olası saldırı sonrası İran’ın “hemen karşılık vermesini” beklediği ifade edildi. Her iki habere ilişkin ise İsrail makamlarından henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Büyük bir hata yaptı ve bedelini ödeyecek

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim’de “İran’ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail’e” füze saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu. Bu saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi. İran devlet televizyonu, İsrail’e yaklaşık 200 füze fırlatıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını açıkladı. Füze fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülkede sirenler çalmaya başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı görüntülü açıklamada, İran’ın “büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini” ifade etti. İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin, İsrail Vergi Dairesi verilerine dayanan haberine göre, İran saldırısı İsrail’de 150 ila 200 milyon şekel arasında bir tahribata yol açtı. Bu, İran’ın İsrail’e Nisan ayında füze ve insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırının ardından gelen ikinci saldırısı oldu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r