DOLAR 34,2489 0.08%
EURO 37,1037 0.22%
ALTIN 3.008,110,55
BITCOIN 2317426-1,88%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bakan Işıkhan, Yenidoğan çetesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Bakan Işıkhan, Yenidoğan çetesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu

Bakan Işıkhan, Yenidoğan çetesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu

ABONE OL
21 Ekim 2024 15:46
Bakan Işıkhan, Yenidoğan çetesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AA Editör Masası’nda yenidoğan bebek çetesi skandalı ve diğer güncel gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Savcılığın talebi üzerine bakanlıkça denetimlerin başlatıldığını belirten Işıkhan, yürütülen soruşturma çerçevesinde iki hastanenin ruhsatının iptal edildiğini vurguladı. Ayrıca, ruhsatları iptal edilen bu hastanelere yönelik ödemelerin durdurulduğunu da sözlerine ekledi.

Müfettişlerimizin raporlarına dayanarak 2 hastanenin sürecini tamamladık

Bakan Işıkhan: “Sözleşmeleri feshetmiş durumdayız. Mevzuat çerçevesinde fatura ve mali konularda incelemeyi yaptı ve yapmaya devam ediyor. İncelemelerimizi tamamladık. Müfettişlerimizin raporlarına dayanarak 2 hastanenin sürecini tamamladık. Sözleşmeleri feshetmiş durumdayız. Özel hastanelere ilişkin yapılmış ödemeler var ise tespit edilen hususlar doğrultusunda geçmişe dönük olarak faizi ile birlikte sözleşme kapsamındaki cezaları tahsil ediyoruz. Çalışmalarımız risk analizi kapsamında soruşturmalarımızı yürütüyoruz. Yerinde incelemelerimizi gerçekleştiriyoruz. İnsanlık dışı olay CİMER’e gelen bir şikayet üzerine ortaya çıktı. Vatandaşlarımızdan ALO 170 ve CİMER üzerinden bize bildirilen her konuyu titizlikle takip ediyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı da özellikle vurgulamak istiyorum. Bugüne kadar SGK’nın her kuruşunu takip ettik, bundan sonra da bir kuruşun dahi hesabını soracağız.

Yapay zekadan da yararlanıyoruz

Müfettişlerimiz tarafından biz rutin taramalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bazen yerinde bir tespit belirlediğimizde sözleşme maddesi gereği olarak usulsüz istenen harcamaların cezalarını biz özel hastanelerden temin ediyoruz. Müfettişlerimiz ihbar ve şikayetlere bağlı harekete geçiyor, bazen planlı bir şekilde incelemelerini yapıyor. Biz özel hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık hizmeti sunucularını bu kapsamda değerlendiriyoruz. GSS Genel Müdürlüğü’nce de destek alıyoruz. Faturaların, reçetelerin yer aldığı elektronik ortamda bunlarla ilgili rehberlik teftiş başkanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Biz yapay zekadan da yararlanarak sosyal güvenlik kurumunda program ile yapay zekada nerede ayrıcalık var, sapma var, hata var? Biz bunları yapay zekadan faydalanarak bu desteği alacağız.

Bu çok iyi bir sistem

Yapay zekadan faydalanarak milyonlarca reçetenin gözden geçirilmesi bize bir hata payı verecek, bazen bu sapmaya bağlı olarak aykırı uygulamalarda kaçak, gerek duymayan incelemeler yapıldığı zaman bunları rahatlıkla gözlemleyebileceğiz. Bu çok iyi bir sistem. Hizmet yakın zamanda gündeme alınacak. Vatadaşlar aykırı durumları gördüklerinde kayıt dışı uygulamaların olduğu durumlarla karşılaşıldığında ALO 170 ve CİMER’e bunları bize bildirmelerini özellikle rica ediyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r