DOLAR 34,2526 0.03%
EURO 37,6281 -0.02%
ALTIN 2.915,31-0,20
BITCOIN 21635581,87%
İstanbul
23°

AÇIK

18:47

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İsrail’den Beyrut’a saldırı!

İsrail’den Beyrut’a saldırı!

ABONE OL
7 Ekim 2024 11:28
İsrail’den Beyrut’a saldırı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İsrail, Gazze’nin ardından başlattığı savaşı genişletme planını tüm dünyanın gözü önünde sürdürmeye devam ediyor. Orta Doğu’yu adeta bir ateş çemberine dönüştüren İsrail ordusu, bu gece F-35 jetleriyle Beyrut’un güneyine ardışık bombardımanlar gerçekleştirdi. Yoğun hava saldırılarının ardından Hizbullah’tan karşılık geldi ve İsrail’in Hayfa kentine çok sayıda roket düştü. Lübnan’a yönelik İsrail saldırıları sürerken, Beyrut’un güneyine düzenlenen hava saldırısında ölü ve yaralı sayısına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Saldırı öncesinde İsrail, bölgedeki siviller için yeni tahliye emirleri yayınlamıştı.

İsrail’in Hayfa şehrine füze saldırısı düzenledi

İsrail’in Beyrut’a yönelik yoğun bombardımanı devam ederken, Hizbullah da karşılık verdi. Hizbullah, Lübnan sınırına yakın İsrail’in Hayfa şehrine füze saldırısı düzenledi. Lübnan’ın güneyinden, İsrail’in kuzeyindeki Hayfa ve Tiberya kentlerine fırlatılan füzeler sonucu yaralananlar oldu. İsrail devlet televizyonu KAN’ın, Kızıl Davut Yıldızı acil yardım servisine dayandırdığı habere göre, Hayfa’nın merkezindeki Carmel ve körfez bölgelerine düşen füzeler nedeniyle 6 kişi orta ve hafif yaralandı. Yaralılar, tedavi için kentteki Rambam Hastanesi’ne nakledildi.İsrail medyası, “2006 yılından bu yana ilk kez engellemeler başarısız oldu, Hayfa’nın kalbine roket düştü” şeklinde ifadeler kullanırken, İsrail ordusu, 8 Ekim 2023’te Hizbullah ile çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez Hayfa’nın Carmel ve körfez bölgelerine 15 füzenin fırlatıldığını duyurdu. Daha önce Hayfa’nın çevresindeki bölgelere birçok kez füze saldırısı düzenlenmişti, ancak şehir merkezi ilk kez hedef alınıyor.

Uyarından 1 saat sonra bölgeye yönelik bombardıman başladı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee, Burj el-Barajneh güney mahallesi sakinlerine kritik bir uyarıda bulundu. Adraee, Hizbullah tesislerinin bulunduğu bölgenin yakın zamanda hedef alınacağını belirterek, bölgenin derhal tahliye edilmesi gerektiğini açıkladı. Bu uyarının ardından sadece 1 saat içinde bölgeye bombardıman başladı.Sözcü Adraee, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Burj el-Barajneh’in güney banliyösü sakinleri, özellikle haritalarda belirtilen binalara ve onlara bitişik olanlara acil bir uyarı: Hizbullah tesislerinin ve çıkarlarının yakınındasınız ve IDF yakın gelecekte bu hedeflere karşı harekete geçecek. Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için bu binaları ve bitişiğindekileri derhal tahliye etmeli ve en az 500 metre mesafe uzak durmalısınız,” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r