DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21281590,81%
İstanbul
29°

AÇIK

18:47

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TBMM İsrail tehdidi için toplanacak

TBMM İsrail tehdidi için toplanacak

ABONE OL
5 Ekim 2024 13:25
TBMM İsrail tehdidi için toplanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Orta Doğu’da yarattığı kaos devam ederken, bölgesel savaş tehdidi de artıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye’nin karşı karşıya olduğu İsrail tehdidi için toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır. Netanyahu hayallerine Anadolu’yu da katıyor” şeklinde ifadelerde bulunmuştu. Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrası CHP lideri Özgür Özel, TBMM’nin derhal bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu oturumun kapalı oturum şeklinde yapılmasını önemsiyoruz. İstihbarat değeri olan bilgilerin paylaşılmaması spekülasyonların önünü alır,” dedi. Özel’in çağrısının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in İsrail tehdidine dair bilgilendirileceğini duyurdu.

Meclis 8 Ekim Salı günü toplanacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Terör örgütleri üzerinden Türkiye baskı altına alınmaya çalışılıyor. Kimin ne olduğunu ve hangi adımı niçin attığını çok iyi biliyoruz. Bu, Suriye ve Irak’ın istikrarsızlaştırılmasıdır. Türkiye’nin buna dikkat etmesi gerekiyor. Türkiye, bölgede ayakta kalabilmiş büyük bir ülkedir. Bu, siyasetin üstünde bir konudur; bir milli meseledir,” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, TBMM’nin 8 Ekim Salı günü toplanacağını ve Dışişleri ile Savunma Bakanları’nın Meclis’i İsrail konusunda bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.

Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları 

“İsrail katliamlarının en büyük insanlık suçlarından biri, insanlık tarihinin en kötü soykırımlarından biri olduğunu tarih yazacaktır. İsrail’in yaptığı etnik temizlik. Bütün şartların İsrail’in lehine olduğu bir dönemdeyiz. Irak’ın işgaliyle bölge istikrarsızlaştırılmaya başlandı. Bölge coğrafyası paramparça hale getirildi. İradesiz hale getirildi.  Yakın dönemlerde hiç yaşamadığımız kadar uluslararası sistem çözümsüz hale geldi. BM Genel Sekreteri Guterres istenmeyen adam ilan ediliyor. BM’nin yıkıldığının ilanıdır bu durum. Netanyahu hükümeti pervasız şekilde devam ediyor. İsrail, kendisinin dışında herkesi yok etmek istiyor. Dünya bunu seyrediyor.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r