DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21317451,36%
İstanbul
28°

AÇIK

16:11

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İslam Memiş, TL Karşısında Neyin Ucuz Olduğunu Açıkladı
  • Ara Haberi
  • Genel
  • İslam Memiş, TL Karşısında Neyin Ucuz Olduğunu Açıkladı

İslam Memiş, TL Karşısında Neyin Ucuz Olduğunu Açıkladı

ABONE OL
5 Ekim 2024 10:47
İslam Memiş, TL Karşısında Neyin Ucuz Olduğunu Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İslam Memiş, ABD’nin tarım dışı istihdam verisinin piyasalardaki etkisini ve kurların son durumunu ele aldı. YouTube’da paylaştığı videoda, yatırımcıların TL’yi hangi varlıklara yönlendirmesinin daha avantajlı olduğunu açıkladı. Dolar, euro, altın ve gümüş arasında hangisinin TL karşısında daha ucuz olduğunu merak edenler için ilgi çekici yorumlar yaptı.

İşte Memiş’in paylaştığı videoda yatırımcıya yön verecek analizler:

Para piyasaları açısından yoğun ve dalgalı bir haftayı geride bırakıyoruz. Bu süreçte borsa, euro ve altındaki sert düşüşler dikkat çekerken, kripto paralarda ise yatay bir seyir izlendi. Amerika’da açıklanan tarım dışı istihdam verisi, küresel piyasalar için kritik bir öneme sahipti. Piyasaların 150 bin beklediği verinin 254 bin olarak açıklanması, kısa süreli bir dalgalanma yaratsa da, genel itibarıyla piyasalar üzerinde kayda değer bir etki yaratmadığı gözlemlendi.Uluslararası piyasalarda dolar endeksi 102 seviyesinin üzerine çıkarak, hem yurt içinde hem de yurt dışında bu haftanın en güçlü enstrümanı haline geldi ve değer kazandı. Dolar karşısında en fazla değer kaybı yaşayan para birimi euro oldu. Euro/dolar paritesi, 1.1050 destek seviyesini kırarak 1.10 seviyesine geriledi ve şu an 1.0970 seviyelerinde işlem görüyor.Hafta sonuna yaklaşırken, piyasalarda genellikle yoğun haber akışları yaşandığını belirten uzmanlar, bu durumun dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekiyor. Açık pozisyon açmaktan kaçınmanın önemini vurgulayan uzman, bu hafta euro’nun daha ucuz olduğunu ifade etti. Elinde TL bulunan yatırımcılara, euro alımını önererek, bu haftanın en güçlü enstrümanının euro olduğunu tekrar etti.Dolar endeksinin 102 seviyesinin üzerine çıkmasıyla birlikte, dolar/TL kuru da 34 lira seviyesinin üzerine yeniden tırmandı. Dolar/TL’deki düşüşlerin kalıcı olmayacağına dair öngörüsünü sürdüren uzman, yıl sonuna kadar 40 lira seviyesinin üzerinde bir bekleyişte olduğunu özellikle vurguladı.Serbest piyasalarda bu hafta makas aralığının oldukça genişlediği gözlemlendi. Dolar/TL, Euro/TL, gram altın ve gram gümüşte makas aralıkları açılmaya devam ediyor. Özellikle ons altında yaşanan sert düşüşler, gram altına henüz yansımamış durumda. Yatırımcıların, resmi kur ile serbest piyasalar arasındaki farkı dikkatlice ayırt etmeleri gerekiyor.

ONS ALTIN

Ons altın şu anda 2,660 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Önceki dönemlerde sert bir düşüş yaşamış olsa da, hızla toparlanmayı başardı. 2,600 dolar seviyesinin altına sarkarak 2,623 dolara kadar gerileyen ons altın, buradan bir tepki alımı aldı. Ancak, 2,630 dolar seviyesi güçlü bir destek noktası olarak öne çıkıyor ve altın, bu seviyenin altında kalıcı olmayı istemiyor.

GRAM ALTIN

Gram altın ve ons altın tarafında bekleyiş sürüyor. Serbest piyasalarda gram altın fiyatları 3,065-3,080 lira aralığında işlem görmekte. Bu seviyelerde alım yapmamayı tercih ettiklerini belirten uzmanlar, ons altının 2,580 dolar seviyesine gerilemesi durumunda gram altının da 3,000 lira seviyesinin altına inmesini beklediklerini ifade ediyor. Uzmanlar, ons altını izlediklerinden gram altında işlem yapmadıklarını vurguluyor.Gram altın için takip edilen bant aralıkları ise 2,980 lira seviyesinin altı ve 3,080 lira seviyesinin üstü olarak belirlenmiş durumda.

GÜMÜŞ

Gümüşün ons fiyatı, rasyo nedeniyle yükseliş kaydederek 32.58 dolar seviyesine ulaştı. Bu hafta için 30.32 dolar seviyesinin kritik olduğunu belirten uzmanlar, gümüşün gram fiyatının ise 35.30 lira civarında işlem gördüğünü, 35.36 lira direncini takip edeceklerini ifade etti. Aşağıda ise 33.50 lira destek seviyesi mevcut.Uzmanlar, 33.50-36.50 lira aralığının kısa vadede geçerli olduğunu vurgularken, beklenen düşüşler gerçekleştiğinde ons ve gram bazında altın ile gümüş alım fırsatlarının ortaya çıkacağını belirtiyor. Bu seviyelere ulaşıldığında yatırımcılara uyarılarda bulunacağım. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r