DOLAR 34,1759 -0.11%
EURO 37,8146 -0.12%
ALTIN 2.919,44-0,13
BITCOIN 2073912-0,34%
İstanbul
24°

AÇIK

05:30

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

ABONE OL
3 Ekim 2024 17:39
Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da partililerle bir araya geldikten sonra Büyükşehir Belediyesine geçti. Burada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve milletvekilleriyle görüşerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile gözünü dikeceği yer, bizim vatan topraklarımız olacaktır” açıklamasını hatırlatan Özel, bu ifadelerin son derece dikkat çekici ve endişe verici olduğunu söyledi. Özel, TBMM’nin derhal bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, askeri ve dış politika açısından yaşanacak bilinmezliklerin ortadan kaldırılması için kapsamlı bir bilgilendirme yapılmasını istedi.

İstihbarat değeri olan bilgiler var

Özgür Özel, bilgilendirmenin Dışişleri, Milli Savunma ve İçişleri Bakanları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’te bulunduğu sırada yapılmasının önemine vurgu yaptı. “Bu oturumun kapalı oturum şeklinde yapılmasını önemsiyoruz. Çünkü ‘İstihbarat değeri olan bilgiler vardır, onu burada söyleyemem’ dedikten sonra bu spekülasyonların önü alınmaz,” dedi. Özel, Cumhurbaşkanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik açık bir tehditte bulunduğunu belirterek, bu durumu milletin Meclisi’nden ve vekillerinden gizlemenin mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail’in saldırılarına karşı her türlü diplomatik adımı ve uluslararası kurumların harekete geçirilmesi için hükümetin ne yapacağına destek verdiklerini ancak fazlasını beklediklerini kaydetti.

Bugüne kadar Türkiye’yi parçaladınız, kutuplaştırdınız

Özgür Özel, Meclis’te bir risk görülmesi durumunda bunun mutlaka anlatılması gerektiğini vurguladı. “Hepimiz bilelim ve gereğini yapalım. Gün birlik, beraberlik olma günüyse bu konuda en iddialı parti biziz,” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin geçmişte parçalandığını ve kutuplaştırıldığını belirten Özel, muhalefetin şeytanlaştırılmasının kimseye fayda sağlamadığını dile getirdi. “İnsanlara ‘Açsınız, işsizsiniz, güvencesizsiniz ama tehlike büyük, oyu bana vermelisiniz’ dediniz,” diyen Özel, eğer tehlike büyükse bunun açıkça anlatılması gerektiğini ifade etti. “Biz her zaman birlikten, beraberlikten yanayız. Bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin teminatı CHP’dir. Kurduğumuz ülkeye sahip çıkmayı biliriz,” şeklinde konuştu. Birlik ve beraberlik için milletle kucaklaşılması gerektiğini belirten Özel, toplumun her kesimiyle helalleşilmesi gerektiğini ifade etti. “Normalleşelim’ deniliyor ama muhalefeti içeriye alıyorsunuz ve endişe ettiklerinize siyasi yasak getirme peşindesiniz. Herkesi yıldırmanın peşindesiniz,” dedi.

İsrail kim? Cürmü kadar yer yakar

“İsrail kim? Cürmü kadar yer yakar” ifadesini kullanan Özel, “İsrail’in gücü Türkiye’ye yetmez. O Netanyahu’nun hep birlikte alnını karışlarız. Ama bu sorunla Türkiye’nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

2025 Mart’ta seçim yapalım denilsin dünden razıyım

Bir gazetecinin “Erken seçim bekliyor musunuz? Aday mısınız?” sorusuna Özgür Özel, “Önümüzdeki dönemde ‘Geçim olmazsa seçim olur’ dedim. Bugün Türkiye’de meydanlarda da soruyorum, geçim yok,” şeklinde yanıt verdi. Erdoğan’ın mevcut koşullar altında “5 yılı tamamlayacağım” inadı gösterdiğini belirten Özel, bu yaklaşımın yoksulluğu ve işsizliği çözmeyeceğini ifade etti. Gelecek yıl kasım ayının görev süresinin yarısı olduğunu hatırlatan Özel, erken seçim olursa milletin önüne hep birlikte gideceklerini vurguladı. “Erken seçim olmazsa bu milleti açlığa, yoksulluğa, sefalete itip, 5 yılın sonuna doğru ‘Gelin seçimleri 6 ay önce yapalım, ben de aday olayım’… Öyle bir şey yok,” dedi. 2025 Mart’ında seçim yapılması önerisine de sıcak baktığını belirten Özel, “Dünden razıyım, bugünden hazırım, koşa koşa sandıktayım. Bunun için biz erken seçim istiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Hedefim CHP’yi iktidar yapmaktır

Özgür Özel, genel seçimlerde CHP’nin ışıklarının sabaha kadar yanacağını belirterek, “CHP’de talip olduğum görev partiyi iktidar yapan, birinci parti yapan genel başkan olmaktır. Bunun dışında kişisel olarak hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim milletime, ülkeme dairdir. Hedefim CHP’yi iktidar yapmaktır,” dedi. Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik bir isim sorulduğunda, yalnızca kendisinin değil, CHP üyeleri başta olmak üzere herkesin fikrine başvuracaklarını, ortak akılla ve en geniş mutabakatla en iyi adayı belirleyeceklerini ifade etti. Meclis resepsiyonundaki sert konuşmaları hatırlatıldığında ise, en sert tepkiyi verdiğini vurguladı. “Yasama döneminin açılışında çok güzel fotoğraf kareleri verilirken siz burada çok sert konuştunuz. Siyasette buradan, o eski sert konuşmalara start mı verdiniz?” sorusunu yanıtlarken, bu sertliğin gerekli olduğunu söyledi.

Bunlar siyasette olmazsa olmazlar

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olduğunu hem de son seçimlerde 26 milyon oy aldığını belirtti. Partisinin 10 milyonun üzerinde üyesi olduğunu vurgulayan Özel, “Kendisine oy verenlerin ve partisinin üyelerinin şahsında Cumhurbaşkanı’na saygı göstermek, elini sıkmak… Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partilileri temsil ediyor. Onunla selamlaşmak, bayramda telefonlaşmak… Halkların Demokratik Partisi 6,5 milyon oy almış, o seçmenin temsilcileriyle merhabalaşmak… İYİ Parti’yi temsilen Müsavat Bey’e sarılmak… Bunlar siyasette olmazsa olmazlar,” dedi. Bu tür etkileşimlerin olmaması durumunda, o kişilere oy vermiş insanlara saygı duyulmadığını ifade eden Özel, “Siyasette ellerin havada bırakıldığı dönemi CHP geride bıraktı. Artık herkes geride bırakıyor. Siyasete getirmeye çalıştığımız şey, mücadele; sonuna kadar ama küfürsüz, hakaretsiz bir mücadele,” diye ekledi. Söylenen her sözün yurt dışına temsilcilikler vasıtasıyla gittiğine dikkat çeken Özel, “Türkiye’yi dışarıda rezil etmeye, içeride de oy verenleri utandırmaya kimsenin hakkı yok,” ifadesini kullandı. Narin Güran cinayetiyle ilgili bir bilgi olup olmadığı sorulduğunda ise, kendisinin bir şey bilse bunu açıklıkla söyleyeceğini, milletin bunu bilmeyi hak ettiğini ve açıklanması gerektiğini belirtti.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r