DOLAR 34,1485 -0.16%
EURO 37,7984 -0.11%
ALTIN 2.919,31-0,14
BITCOIN 2049937-2,75%
İstanbul
21°

AÇIK

05:30

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Savunma Bakanlığı’ndan İsrail’e gözdağı
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Milli Savunma Bakanlığı’ndan İsrail’e gözdağı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan İsrail’e gözdağı

ABONE OL
3 Ekim 2024 15:55
Milli Savunma Bakanlığı’ndan İsrail’e gözdağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı’nın basın toplantısında, İsrail’in Lübnan’a yönelik kara harekatı ve İran-İsrail gerilimi hakkında kritik açıklamalar yapıldı. Bakanlık yetkilileri, bölgedeki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a saldırısı sonrası İran’ın misillemesiyle tırmanan gerilimin bölgesel savaşa dönüşme ihtimali hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık, “Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisiyle gerekli tedbirleri alıyoruz. İsrail’in saldırıları, uluslararası hukuku ihlal ederek bölgesel ve küresel istikrarı tehdit etmeye devam etmektedir. Bu durum, saldırıların Gazze ile sınırlı kalmayacağı endişemizi doğrulamıştır. Ordumuz, her türlü tehdidi bertaraf etme gücüne sahiptir” ifadelerini kullandı.

Hali hazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir

Milli Savunma Bakanlığı, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin soruları yanıtladı. Kaynaklar, “Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte birçok başarılı tahliye operasyonu gerçekleştirdiği gibi, Lübnan’daki vatandaşlarımız ve yabancı ülke vatandaşlarının güvenli tahliyesi için de hazırlıklarını tamamlamıştır. Şu anki gelişmeler, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Tahliye süreci başladığında, ilgili kurumlarca gerekli bilgilendirme yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Netanyahu hayallerine Anadolu’yu da katıyor

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İsrail’in Türkiye için de bir tehdit olduğunu belirtmiş, “İsrail’in Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır.. Netanyahu hayallerine Anadolu’yu da katıyor. Türkiye tarafsız olsun diyenlere, Hamas terör örgütüdür diyenlere sesleniyorum; karşımızda bir devlet değil kandan beslenen bir katil sürüsü var. Karşımızda tüm bölgeyi ateşe atmaya niyetli işgal şebekesi var” ifadelerini kullanmıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r