DOLAR 34,2160 0.09%
EURO 37,9223 -0.5%
ALTIN 2.925,411,03
BITCOIN 2125538-2,69%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

18:54

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Türkiye’den İsrail’in kara harekatına tepki

Türkiye’den İsrail’in kara harekatına tepki

ABONE OL
1 Ekim 2024 14:04
Türkiye’den İsrail’in kara harekatına tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de on binlerce Filistinliyi katleden İsrail, dün gece Lübnan’a kara harekâtı başlattı. Türkiye, gelişmelere ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanlığı, bu saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, Lübnan’ın egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

İsrail askerlerinin Lübnan topraklarından çekilmesi gerekmektedir

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’a kara saldırısını “hukuksuz bir işgal girişimi” olarak nitelendirerek, “Bu saldırı, Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmektedir. Hemen sona ermeli ve İsrail askerleri Lübnan topraklarından çekilmelidir” ifadelerini kullandı. Açıklamada, söz konusu saldırının sadece bölge ülkelerinin değil, dünya genelindeki güvenlik ve istikrarı da tehdit ettiği vurgulandı. Ayrıca, bu gelişmelerin yeni bir göç dalgası yaratma ve aşırı grupların güçlenmesine neden olma potansiyeli taşıdığı belirtildi. Bakanlık, İsrail’e siyasi destek ve silah veren ülkelerin de bu durumu göz önünde bulundurması gerektiğini hatırlattı.

Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin sağlanmasıdır

Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunarak, “Uluslararası hukukun gereğini yapmalı ve Lübnan’ın işgaline yönelik bu saldırıya karşı gereken önlemleri almalıdır” ifadelerini kullandı. Açıklamada, “İsrail tarafından işlenen her suç, uluslararası hukuka ve BM Şartı’na indirilen bir darbedir” denildi. Ayrıca, bölgede sükunetin sağlanması için Gazze’de acil ve kalıcı ateşkesin gerekliliğine vurgu yapıldı. “Gazze’ye barış getirilmesi, tüm insanlığın sorumluluğudur” şeklinde ifadeler yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r