DOLAR 34,2048 0.1%
EURO 38,1928 0.05%
ALTIN 2.901,54-0,62
BITCOIN 2171320-3,33%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

05:28

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polis katilinin kirli geçmişi ortaya çıktı

Polis katilinin kirli geçmişi ortaya çıktı

ABONE OL
30 Eylül 2024 14:11
Polis katilinin kirli geçmişi ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Ümraniye’de motosiklet hırsızlığı operasyonu sırasında çıkan arbedede 27 yaşındaki kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’nin karanlık geçmişi gün yüzüne çıkıyor. 26 suç kaydı bulunan Geçti’nin, adliyeye yansıyan dosya sayısının ise 24 olduğu belirlendi. Bu dosyaların bazıları mağdur, 14’ü şüpheli, 6’sı ise Geçti’nin 18 yaşından küçük olduğu dönemde işlediği suçları kapsıyor ve bu nedenle ‘suça sürüklenen çocuk’ sıfatıyla değerlendiriliyor.

Sokak ortasında arkadaşını bıçakla bacak ve kalçasından yaraladı

Yunus Emre Geçti’nin suç geçmişine dair yeni bir dosya daha gün yüzüne çıktı. Ortaokuldan beri arkadaş olduğu Ali Y.’yi yaraladığı belirtilen Geçti, Ümraniye’de yaşanan olayda Ali Y.’nin kız arkadaşına hakaret etti. Bu durumu duyan Ali Y., Geçti ile tartıştı. Geçti, Instagram’dan arkadaşına etrafa tabanca ile ateş ettiği bir videoyu gönderip “ansızın” yazdı. Videoyu gönderdikten yalnızca 4 gün sonra, 28 Haziran 2024’te, sokak ortasında Ali Y.’yi bıçakla bacak ve kalçasından yaraladı. “Seni doğrarım” diye bağırarak tehditte bulundu. Ali Y.’nin şikayeti üzerine ifadesi alınan Geçti, iddiaları reddetti ve olayda saldırıya uğrayanın kendisi olduğunu öne sürdü. Savcılık, “basit yaralama” suçundan Geçti hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

5 yıla kadar hapsi istedi

Yunus Emre Geçti, 10 Ağustos 2023 tarihinde bir başka suça daha karıştı. Ümraniye’de trafikte bekleyen Hasan A.’nın aracına yaklaşan Geçti, silahla ateş açtıktan sonra silahın kabzası ile aracın camına vurup kırdı. Cam kırıkları, araçtaki kişinin kolunu yaraladı. Mağdur Hasan A., başlangıçta şikayetçi olsa da sonrasında şikayetinden vazgeçti. Bu nedenle savcılık, “mala zarar verme” ve “yaralama” suçlarından takipsizlik kararı verirken, “silahla tehdit” suçundan Geçti hakkında 5 yıla kadar hapis cezası talep etti. Geçen mayıs ayında görülen ilk duruşmada Cumhuriyet Savcısı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, duruşmaya katılmayan Geçti’nin zorla getirilmesi için emniyete yazı yazdı.

Bu kez 3 sanıkla birlikte yargılandı

Yunus Emre Geçti, 19 Eylül 2022 tarihinde bir başka suç olayında yer aldı. Bu kez, üç sanıkla birlikte Sancaktepe’de bir ormanlık alana giden Geçti, arkadaşları Taha S.’yi silahla tehdit ederek darp etti. Mağdurdan 1000 lira ve cep telefonunu alan şüpheliler, Taha S.’nin bunları geri alabilmesi için 7000 lira daha talep etti. Geçti ve diğer sanıklar hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “silahla yağma” suçlarından toplam 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüpheliler, suçlamaları reddederek sadece aralarında tartışma yaşandığını ve para almadıklarını iddia etti. Geçti ise, “Zararı ailem karşıladı ama zaten suçum yok” şeklinde savunma yaptı. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen mayıs ayında davayı karara bağladı. Olay, Geçti’nin suç dünyasındaki bağlantılarını bir kez daha ortaya koyuyor.

Mahkeme ‘Saygı’ indirimi vermiş

Yunus Emre Geçti, “silahla yağma” suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, olay tarihinde 18 yaşından küçük olması ve mağdurun zararını gidermesi nedeniyle mahkeme, cezada indirim uyguladı. Mahkeme, dikkat çekici gerekçelerle bir indirim daha yaptı; “Olaydan sonraki ve yargılama sürecindeki olumlu davranışları, duruşmadaki saygılı hali ve cezanın geleceği üzerindeki olası olumsuz etkileri dikkate alınarak cezasında indirim yapıldı” ifadeleriyle, cezasını 3 yıl 20 güne düşürdü. Diğer sanıklara ise değişen oranlarda hapis cezası verildi. Dosya, itirazlar üzerine incelenmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r