DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2244941-0,31%
İstanbul
25°

AÇIK

05:25

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu’ya büyük şok!

Netanyahu’ya büyük şok!

ABONE OL
28 Eylül 2024 16:30
Netanyahu’ya büyük şok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM 79. Genel Kurulu’nda konuşma yapmak üzere kürsüye çıktığı sırada, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız liderliğindeki Türk heyeti salondan ayrıldı. Pek çok delegasyonun da Türk heyetine katıldığı gözlendi. Netanyahu’nun konuşması sırasında salonda bazı itiraz sesleri de duyuldu.

Netanyahu konuşmasını boş salona yaptı:

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun konuşmasının satır başları: “Hanımefendiler ve beyefendiler. Bugün bu sene buraya gelmeyi planlamıyordum. Ülkem bu sene bir savaşta. Bize karşı yapılan yalanları ve iftiraları duyduktan sonra ki bazılarını buradaki kişiler yaptı. Buraya gelmemdeki sebep, halkım için konuşmak, ülkem için konuşmak, hakikati anlatmak. İsrail barış istiyor. İsrail sukunet istiyor. İsrail zamanında barış yaptı ve yine yapacak. Ancak barbar düşmanlarla karşı karşıyayız ve bizim kendimizi savunmamız gerek. Düşmanımız bizi yok etmek istiyor. Medeniyetimizi yok etmek istiyor.

Ülkem savaşta yaşam mücadelesi veriyor

Vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evine dönene kadar durmayacağız. Lübnanlılara şunu söyledim; sizinle değil Hizbullah ile savaştayız. Bu yıl buraya gelmeye niyetim yoktu. Ülkem savaşta yaşam mücadelesi veriyor. Buradaki kayıtları düzeltmek için gelmeye karar verdim. İsrail barış arıyor. Suudi Arabistan’la normalleşme anlaşması 7 Ekim’deki Hamas saldırısının öncesinde çok yakındı. Ancak İsrail, İran tarafından organize edilen savaş cephelerinde kendini savunmak zorunda kaldı. İran bizi vurursa, biz de İran’ı vururuz. İran’da, İsrail’in ulaşamayacağı bir yer yok. Savaşı kazanıyoruz.

Hamas füzelerinin yüzde 90’ını imha etti

İran’ın nükleer silah sahibi olmasını engellemek için BM Güvenlik Konseyi’ne İran’a yaptırım uygulama çağrısı yapıyorum. İsrail, İran’ın nükleer silah sahibi olmaması için elinden gelen her şeyi yapacak. İsrail, Hamas’ın 40 bin üyesinin yarısından fazlasını öldürdü ya da ele geçirdi, Hamas füzelerinin yüzde 90’ını imha etti. Hamas Gazze’de iktidarda kalmaya devam ederse yeniden toparlanır ve yeniden İsrail’i vurur. Gazze’de barış içinde yaşamaya kararlı, yerel bir yönetimi desteklemeye hazırız. Hamas teslim olur, silahları bırakır, rehineleri teslim ederse savaş sona erer.

Kuzey sınırımızda bir terör ordusunu kabul etmeyeceğiz

Vatandaşlarımız güvenle ülkelerine dönmeden rahat etmeyeceğiz. Kuzey sınırımızda bir terör ordusunu kabul etmeyeceğiz. Savaşı Hizbullah seçti, İsrail’in bir seçim hakkı yoktu. İsrail’in dışlanmış oluşu BM için bir lekedir. Biz Gazze’de tek bir masumun ölümünü bile görmek istemiyoruz. Bu bir trajedidir. Biz kendimizi savunuyoruz. Uluslararası Ceza Mahkemesi savcıları antisemitist.” ifadelerini kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r