DOLAR 34,1895 0.15%
EURO 38,1238 -0.33%
ALTIN 2.927,26-0,20
BITCOIN 22504643,52%
İstanbul
20°

AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Erdoğan, Biden’ın Akşam Yemeğine Katılmaktan Vazgeçti
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Erdoğan, Biden’ın Akşam Yemeğine Katılmaktan Vazgeçti

Erdoğan, Biden’ın Akşam Yemeğine Katılmaktan Vazgeçti

ABONE OL
26 Eylül 2024 09:24
Erdoğan, Biden’ın Akşam Yemeğine Katılmaktan Vazgeçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in 79’uncu Genel Kurulu için New York’ta bulunduğu süre boyunca dikkat çekici bir konuşma gerçekleştirdi ve yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Yurda dönüş öncesinde ABD Başkanı Biden’ın düzenlediği akşam yemeğine katılacağı önceden biliniyordu; ancak son anda bu planını iptal ettiği öğrenildi.

YEMEĞE KATILMAKTAN VAZGEÇTİ

NTV Muhabiri Hüseyin Günay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden’ın düzenlediği akşam yemeğine katılmaktan vazgeçtiğini duyurdu. Günay, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan, Biden’ın akşam yemeğine katılmaktan vazgeçti. Türkevi’nden çıkarak havalimanına yöneliyor, Türkiye’ye dönecek.”

ABD’YE BİR KEZ DAHA TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons’a verdiği röportajda, ABD’nin İsrail’e verdiği destek nedeniyle bir kez daha tepki gösterdi. Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail’e karşı tutumunu eleştirerek, “Maalesef birçok Batılı ülke, İsrail karşısında sessiz kalmaya devam ediyor ve bu konuda bir tutum geliştirmiyor. NATO müttefikleri arasında da İsrail’in yanında duran ülkeler var. Şu an ABD’deyiz ve ABD de bu ülkelerden biri” dedi. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın bir yandan İsrail’i eleştirirken diğer yandan ona destek verdiğini vurgulayan Erdoğan, ABD’nin İsrail’e silah ve mühimmat sağladığını, destek amaçlı Akdeniz’e uçak gemisi gönderdiğini hatırlattı.

ERDOĞAN, ABD’DEN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği New York’tan ayrıldı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Türkevi’nden çıkarak John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’na geçti. Burada özel uçak “CAN” ile Türkiye’ye hareket eden Erdoğan ve beraberindekiler, TSİ 00.40’ta ABD’den ayrıldı. Uğurlama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r