DOLAR 34,1205 0.02%
EURO 38,2759 0.27%
ALTIN 2.917,830,13
BITCOIN 21700830,19%
İstanbul
24°

AÇIK

16:23

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas” sunucuyu rahatsız etti
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas” sunucuyu rahatsız etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas” sunucuyu rahatsız etti

ABONE OL
25 Eylül 2024 11:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hamas” sunucuyu rahatsız etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta NBC News muhabiri Keir Simmons’un sorularını yanıtladı. Erdoğan, röportajında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Türkiye-NATO ilişkileri hakkında kritik değerlendirmelerde bulundu. Bu açıklamalar, uluslararası gündemde geniş yankı uyandırdı.

Biz teröristlere karşıyız

Keir Simmons, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye’nin Hamas ile olan ilişkisini sordu. Erdoğan, Türkiye’nin teröristlere karşı durduğunu vurgularken, Hamas’ın terör örgütü olmadığını ifade etti. Erdoğan, “Biz teröristlere karşıyız. Fakat Hamas’ı iyi tanıyan liderlerden biriyim. Hiçbir zaman ben Hamas’a terör örgütü demedim. Ve şu anda da Hamas’a bir terör örgütü olarak bakmıyorum. Zira Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Dolayısıyla böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim?” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından Amerikalı sunucunun yüz ifadesinin değişmesi dikkatlerden kaçmadı.

Onları iyi anlamak lazım

Konuşmasının devamında 1947’den beri Filistin halkının çektiği acılara vurgu yapan Erdoğan, “7 Ekim’e bu şartları hazırlayan nedenleri iyi bilmek lazım. Onları iyi anlamak lazım. Ve burada acaba ne kadar Filistinli şehit edildi, ne kadar Filistinli öldürüldü, bunun da perde arkasını incelediğimizde durum çok farklı yerlere ulaşır” dedi.

Amerika, Ukrayna’nın her şeyden önce NATO’ya üye olmasını istemiyor

Gündemdeki konulardan biri de Ukrayna’nın NATO üyeliği idi. Erdoğan’a Ankara’nın Ukrayna’nın NATO üyeliğine nasıl baktığı soruldu. Erdoğan, “Amerika, Ukrayna’nın her şeyden önce NATO’ya üye olmasını istemiyor. Birçok NATO ülkesi bir defa Ukrayna’nın NATO’ya üye olmasını istemiyor. Bu gerçekleri görerek kararımızı vermemiz lazım” yanıtını verdi.Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda hemen karar verilmemesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, “Bu işler heyecanla adım atılacak konular değil. Bizler de bu konularda kararlarımız verirken tabii ki bütün NATO üyelerinin duruşunu masaya yatırıyoruz. Şu an itibarıyla tüm NATO ülkelerinin duruşu, benim için diğer ülkeler için nedir ne değildir bu gelişmeleri takip ederek nihai kararımızı veririz” ifadelerini kullandı. Bu sözlerinin üzerine Simmons, Erdoğan’a “Karar verdiniz mi?” diye sordu. Erdoğan, “Hayır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r