DOLAR 34,1296 -0.04%
EURO 38,1790 0.65%
ALTIN 2.914,961,04
BITCOIN 21766450,61%
İstanbul
24°

AÇIK

05:19

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’den Hizbullah’a ağır darbe!

İsrail’den Hizbullah’a ağır darbe!

ABONE OL
24 Eylül 2024 17:11
İsrail’den Hizbullah’a ağır darbe!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’a yönelik saldırıların ikinci gününde, güney bölgeleri ve başkent Beyrut, İsrail ordusunun hedefi oldu. Beyrut’a düzenlenen saldırıda, Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi’nin hayatını kaybettiği bildirildi. Kubeysi’nin, örgütün roket biriminin lideri olduğu ifade edilirken, bölgeden gelen görüntüler, yaşananların ciddiyetini gözler önüne serdi. Saldırılar, Lübnan’daki gerilimi daha da artırmaya devam ediyor.

6 kişinin hayatını kaybetti 15 kişi yaralandı

İsrail Ordusu, bugün Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki Gubeyri Mahallesi’nde yapılan bu saldırı, savaş süresince Beyrut’a yönelik düzenlenen beşinci hava saldırısı oldu. İsrail ordusu, saldırıyı yazılı bir açıklamayla doğrularken, olayda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise yaralandığı bilgisi alındı. Lübnanlı güvenlik kaynakları, saldırının Beyrut’un güneyindeki Ghobeiry’de 6 katlı bir binaya yapıldığını ve Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi’nin öldürüldüğünü öne sürdü. Saldırı, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı.

Ülkenin güneyi ile doğusundaki kasaba ve köylere saldırdı

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, başkent Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in son 24 saatte ülkenin güneyi ile doğusundaki kasaba ve köylere yönelik “benzeri görülmemiş” saldırılarının sonuçlarını açıkladı. Ebyad, bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 558’e, yaralı sayısının ise 1835’e ulaştığını duyurdu. Bakan, yaşanan kayıpların acısını vurgulayarak, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının durmaksızın devam ettiğini belirtti.

50 Çocuk, 95 Kadın Hayatını Kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, düzenlediği basın toplantısında, hayatını kaybedenlerin 50’sinin çocuk, 95’inin ise kadın olduğunu belirtti. Ayrıca, Er-Risale İzci Derneği’nde görevli 4 ilk yardım çalışanın da ölenler arasında yer aldığını kaydetti. Ebyad, dün sabahtan bu yana gerçekleştirilen İsrail saldırılarında kurbanların büyük çoğunluğunun evlerindeki savunmasız siviller olduğunu vurgulayarak, bu durumun İsrail’in silahlı kişileri hedef aldığı iddiasıyla çeliştiğini ifade etti. Bakan, saldırıların ciddiyetine dikkat çekti. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r