DOLAR 34,1378 0%
EURO 38,0635 0.38%
ALTIN 2.882,96-0,07
BITCOIN 21660690,23%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:27

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Erdoğan’dan ABD’de art arda kritik temaslar

Erdoğan’dan ABD’de art arda kritik temaslar

ABONE OL
24 Eylül 2024 10:18
Erdoğan’dan ABD’de art arda kritik temaslar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York’taki Türkevi’nde Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan toplantıda, Erdoğan, Khan’a Anadolu Ajansı’nın hazırladığı, İsrail’in Gazze’deki suçlarını belgeleyen “Kanıt” (The Evidence) adlı kitabın güncellenmiş baskısını ve savaş ile insanlık suçlarını insan hikayeleri üzerinden ele alan “Tanık” adlı eserinin genişletilmiş versiyonunu sundu.

İsrail’in er ya da geç işlediği suçların hesabını verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled al Hamad al Sabah ile bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, Türkiye ile Kuveyt arasındaki ikili ilişkileri ve bölgesel, küresel meseleleri değerlendirdi. Erdoğan, iki ülkenin ekonomiden savunma sanayisine kadar birçok alanda gelişim gösteren ilişkilerini ilerletmek için çabaların artarak süreceğini vurguladı.Görüşmede, İsrail’in Filistin ve Lübnan’daki saldırılarının bölge için bir tehdit oluşturduğunu belirten Erdoğan, uluslararası hukuk ve insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi için İslam dünyası ve tüm insanlığın çabalarını artırmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, İsrail’in işlediği suçların bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceğini ifade etti.

Türkiye ile İran ikili ilişkileri, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Pezeşkiyan, görüşmeye girişte MİT Müsteşarı İbrahim Kalın tarafından karşılandı. Basına kapalı olarak yapılan görüşmede, Türkiye ile İran arasındaki ikili ilişkiler, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.Erdoğan, İsrail’in bölgedeki huzur ve istikrarı tehdit eden saldırganlığına karşı barışa hizmet eden adımlar atılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, İsrail’in Filistin ve Lübnan topraklarında uyguladığı şiddetin sona erdirilmesi için uluslararası hukukun, diplomasi ve insan haklarının temelinde uluslararası toplumun sesinin daha fazla yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin Gazze ve diğer Filistin topraklarındaki sivillere insani yardım ulaştırma çabalarını artırarak sürdüreceğini de belirtti.

Bölgesel ve küresel konular ele alındı

Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde temaslarına Almanya Başbakanı ile devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Scholz’u kabulü basına kapalı gerçekleşti.Görüşmede, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sergilediği sistematik saldırılar, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılması, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının gerekli olduğunu, özellikle vize meselesinin bir an önce çözülmesi için Almanya’dan da destek beklendiğini vurgulayan Erdoğan, İsrail’in şiddet halkasını genişletme arayışında olduğuna, uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekte bir sakınca görmediğine dikkati çekti. Erdoğan, özellikle Batılı ülkelerin İsrail’e yönelik desteklerinin Gazze’deki eşi benzeri görülmemiş katliamlara neden olduğunu ve İsrail’i daha da pervasız hale getirdiğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r