DOLAR 34,1065 0.25%
EURO 38,1264 0.16%
ALTIN 2.875,681,65
BITCOIN 2140416-0,69%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Siber Güvenlik Teşkilatı’nın ayrıntıları belli oldu
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Siber Güvenlik Teşkilatı’nın ayrıntıları belli oldu

Siber Güvenlik Teşkilatı’nın ayrıntıları belli oldu

ABONE OL
20 Eylül 2024 15:25
Siber Güvenlik Teşkilatı’nın ayrıntıları belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’daki çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılması, siber tehditleri bir kez daha gündeme getirdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Siber Güvenlik Teşkilatı” kurulacağını duyurdu. Fidan, AA Editör Masası’nda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Güvenlik Kurulu’nda teşkilatın kurulması için irade gösterdiğini belirtti.Siber Güvenlik Teşkilatı, ilk kez 25 Temmuz’daki MGK toplantısında gündeme geldi. MİT, Emniyet ve BTK’nın siber birimlerinin tek çatı altında toplanması kararı alındı.

“Siber ekibi” ve “beyaz şapkalı hackerlar” dahil tüm ekip buraya dahil olacak

Kurulacak Siber Güvenlik Teşkilatı için çalışmalar hızla devam ederken, ABD’nin NSA tarzında bir yapılanma gündemde. Yeni Şafak’ın haberine göre, BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ana omurga olacak. USOM’da görev yapan siber ekipler ve “beyaz şapkalı hackerlar” da teşkilata katılacak. Türkiye’de anlık 17 milyon IP adresini tarayan USOM, 11 milyon zararlı erişimi engelleyerek ülkenin siber güvenlik kalkanını oluşturuyor.

Emniyet ve MİT’ten katılım sağlanacak

Yeni kurulacak Siber Güvenlik Teşkilatı’na, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve MİT’in Siber İstihbarat Başkanlığı’ndan da katılım bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, FETÖ’nün ByLock uygulaması, MİT’in Elektronik ve Siber İstihbarat ekipleri tarafından deşifre edilmişti.

Siber Güvenlik Teşkilatı’nın ayrıntıları belli oldu

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, bugünkü köşesinde kurulacak Siber Güvenlik Teşkilatı’nın ayrıntılarına değindi. Müderrisoğlu, Cumhurbaşkanı’na bağlı bir Siber Güvenlik Başkanlığı (SGB) kurulacağını ve farklı kurumlardaki yetki ve fonksiyonların tek çatı altında toplanacağını yazdı. Siber güvenlik, milli güvenlik kapsamında Ankara’da özel bir başlık olarak ele alınıyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla, SGB’nin kurulması kararlaştırıldı ve yasa teklifinin ekim ayında TBMM’ye sunulması planlanıyor. Amaç, devlet kurumlarında standart ve denetim sağlamak. Başkanlık, bakanlıklar ve kurumlar arasında etkin koordinasyon sağlayacak, e-nabız, e-devlet ve nüfus işlemlerinin korunmasına özellikle dikkat edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r