DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,1214 0.12%
ALTIN 2.863,141,21
BITCOIN 2146072-0,37%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Bakan Göktaş: “Derinlemesine İnceleyin”

Bakan Göktaş: “Derinlemesine İnceleyin”

ABONE OL
20 Eylül 2024 12:00
Bakan Göktaş: “Derinlemesine İnceleyin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması sürerken, bakanlığa bağlı görevlilerin Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların psikososyal durumuna ilişkin hazırladığı raporda dikkat çekici ayrıntılar ortaya çıktı.

7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa destek veriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, Tavşantepe Mahallesi’nde psikososyal destek çalışmalarına başladı. Narin Güran’ın kaybolması ve cesedinin bulunmasının ardından, okulların açılması sürecinde Bakanlığa bağlı sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlar, 7-13 yaş arası yaklaşık 50 çocuğa destek sağlıyor. Güvenli alan oluşturma çalışmaları kapsamında, stres, kaygı ve korku anlarında yapılması gerekenler gibi konular üzerinde çocuklarla oturumlar gerçekleştirildi. Bu çalışmalara ilişkin psikososyal destek ekibi tarafından hazırlanan ön rapor, Bakanlığa iletildi.

Sosyal uyum sağlamakta zorlandıkları değerlendirmesinde bulunuldu

Saha ekiplerinin Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların durumu hakkında hazırladığı ön raporda, “Çocuklar, yaşanan olayla ilgili konuşmuyor; bu durumu bastırmış veya anlamlandıramamış olabilirler” değerlendirmesi yapıldı. Raporda ayrıca, “Aileleri tarafından konunun konuşulmaması yönünde sıkı telkinde bulunulduğu ihtimali” de vurgulandı. Yaşanan süreçte köyde bulunan çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin, çocukların günlük yaşam rutinlerini olumsuz etkilediği ve bu durumun, çocukların psikolojik ve sosyal uyum sağlamalarını zorlaştırdığı ifade edildi.

Bakan Göktaş’tan ‘Derinlemesine İnceleyin’ Talimatı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın, gelen ilk raporun ardından çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesi için talimat verdiği öğrenildi. Bu doğrultuda, Bakanlıkta Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocukların psikolojik iyilik hallerinin artırılması ve günlük yaşam rutinlerinin eski düzene döndürülmesi amacıyla daha kapsamlı bir ekip oluşturuldu. Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde kurulacak Tavşantepe özel ekibi, köydeki çocuklar üzerinde yas ve travmalara yönelik çalışmalar yapmayı planlıyor. Daha kapsamlı çalışmaların, soruşturmanın tamamlanmasının hemen ardından başlaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r