DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154008-0,17%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

Valiler kararnamesinde dikkat çeken ayrıntı!

Valiler kararnamesinde dikkat çeken ayrıntı!

ABONE OL
19 Eylül 2024 12:45
Valiler kararnamesinde dikkat çeken ayrıntı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesiyle dikkat çekici bir değişim yaşandı. AKP’nin yerel seçimlerde kaybettiği ve CHP’nin kazandığı Kırşehir’de Vali Hüdayar Mete Buhara, Amasya’da Vali Yılmaz Doruk ve Manisa’da Vali Enver Ünlü merkeze çekildi. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu bilinen Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de merkeze alındı. Bu gelişmeler, yerel yönetimlerdeki önemli değişimlere işaret ediyor.

12 vali görevden alındı, 4 valinin görev yeri değişti

Beklenen Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. 12 vali görevden alınırken, 4 valinin görev yeri değiştirildi. Kararname doğrultusunda, 12 yeni vali atandı. Çorum Valisi olarak dikkat çeken Zülkif Dağlı, Asayiş Değerlendirme toplantısında Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’ndaki yabancı uyruklu kişilerin okul müdürüne saldırısına ilişkin “Onlar yurt dışına çıktı, bir daha da girmesi mümkün değil” şeklindeki açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Olayda okul müdürü Hacı Ömer Atılgan ve görevli Mehmet Öztürk, saldırganlar tarafından zincirle dövülmüş, saldırganlar ise kayıplara karışmıştı. Zülkif Dağlı, merkeze çekilerek görevden alındı.

Atamalarda 31 Mart detayı

Merkezde görev yapan Abdullah Erin, Isparta Valiliği’ne atandı. Yerel seçimlerde AK Parti’nin Mardin Belediye Başkan Adayı olan Erin, DEM Partili Ahmet Türk’e karşı seçimi kaybetmişti. Daha önce 11 Mayıs 2022’de Cumhurbaşkanı kararıyla Şanlıurfa Valiliği görevinden alınıp merkeze çekilen Erin, şimdi Isparta’daki yeni görevine getirildi. Ayrıca, AK Parti’nin yerel seçimlerde kaybettiği ve CHP’nin kazandığı Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve Manisa Valisi Enver Ünlü de merkeze çekildi.

Süleyman Soylu’ya yakın isimler merkeze alındı

Dönemin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın isimler de Erdoğan’ın imzasıyla merkeze çekildi. Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Soylu’nun bakanlığı döneminde çeşitli görevlerde bulunmuşlardı. Öksüz, Soylu’nun bakanlığı döneminde genel sekreterlik yapmış ve ardından valiliğe atanmıştı; Kılıç ise Soylu döneminde İçişleri Bakan Yardımcılığı görevindeydi. Ayrıca, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever de merkeze alındı. Tanrısever, Ağustos 2023’te Gümüşhane Valiliği’ne atanmıştı ve görevde bir yılını doldurmadan merkeze çekilmesi dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r