DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144168-1,48%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ölüm nedeni belli oldu

Ölüm nedeni belli oldu

ABONE OL
18 Eylül 2024 12:23
Ölüm nedeni belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında, çuval içinde, taş ve çalılıklarla örtülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde, otomobilinde Narin’e ait DNA izlerine rastlanan amca Salim Güran, cesedi taşıdığını kabul eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

Boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanama görüldü

İstanbul Adli Tıp Kurumu, 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölüm nedenini açıkladı. Rapora göre, küçük Narin’in boğularak hayatını kaybettiği belirlendi. Boyun ve çene altı bölgelerinde kanamalara rastlandı. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, detayları paylaşırken, Narin Güran’ın boğularak öldüğünü vurguladı. Canova, “İki ayrı adli tıp raporu bekleniyor: biri İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan, diğeri Diyarbakır’dan. Diyarbakır’da biyolojik incelemeler sürüyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu’na 9 Eylül’de Narin’in cenazesi üzerinden alınan 91 bulgu gönderildi ve bu bulgular detaylı bir şekilde inceleniyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporunun 23 Eylül’e kadar tamamlanması bekleniyor. İlk belirlemelere göre, Narin’in boğazının sıkılarak boğulduğu tespit edildi” ifadelerini kullandı.

Amcanın arabasının ön koltuğunda, direksiyonunda bu sıvıya rastlanıldı

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, amcanın aracında bulunan DNA örneklerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Boğularak ölen kişilerin ağzından çıkan sıvı, amcanın arabasının ön koltuğunda ve direksiyonunda tespit edildi. Narin’e ait DNA’nın bu sıvı ile ilişkili olduğu anlaşıldı. Amcanın arabasının ön koltuğuna sıvının nasıl bulaştığına dair çeşitli tahminler var; amcanın eline bulaşmış olabileceği düşünülüyor. Ancak bu durum, amcanın cinayeti işlediği anlamına gelmiyor. Amcanın cesedi alıp götürdüğü ve sıvının bu şekilde bulaşmış olabileceği konuşuluyor. Çalışmalar henüz tamamlanmış değil; adli tıp raporunun sonuçları birkaç gün içinde paylaşılacak. Diyarbakır’daki inceleme ise devam ediyor ve sonuçlar henüz açıklanmadı.”

Otopsi raporu 23 Eylül’de açıklanacak

Narin Güran’ın kesin ölüm nedenini ortaya çıkarması beklenen otopsi raporunun 23 Eylül’de açıklanması bekleniyor.  Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Narin Güran’ın yengesi Hediye Güran tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r