DOLAR 34,2090 0.07%
EURO 38,1388 0.09%
ALTIN 2.897,940,09
BITCOIN 2174321-3,04%
İstanbul
17°

KAPALI

05:28

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran devlet başkanından çağrı

İran devlet başkanından çağrı

ABONE OL
5 Ağustos 2024 09:48
İran devlet başkanından çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile yaptığı görüşmede, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik gerçekleştirilen suikastın “Siyonistlerin (İsrail’in) bu küstahlığı cevapsız kalmayacak” şeklinde yorumladı. Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi, Orta Doğu’daki artan gerilimi değerlendirmek amacıyla İran’ın başkenti Tahran’da temaslarına devam ediyor. Bakan Safadi, ziyaret kapsamında Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

Siyonistlerin bu küstahlığı cevapsız kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile gerçekleştirdiği görüşmede, Tahran’da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin haince öldürülmesine dikkat çekti. Pezeşkiyan, bu suikastın uluslararası yasalara aykırı olduğunu ve Siyonistlerin (İsrail’in) büyük bir hata yaptığını ifade etti. İran’ın tüm İslam ülkelerinden bu tür suçları şiddetle kınamalarını beklediğini belirten Pezeşkiyan, “Siyonistlerin bu küstahlığı cevapsız kalmayacak” dedi.Pezeşkiyan, bazı kişilerin hak ile batılın yerini değiştirmeye çalıştığını söyleyerek, özgürlük, demokrasi ve insan haklarının büyük düşmanlarının terör eylemleri gerçekleştirirken, kendilerini bu değerlerin savunucuları olarak gösterdiklerini vurguladı. Ayrıca, İran ve Ürdün arasındaki ilişkilerin genişletilmesine yönelik diplomatik müzakerelerin daha hızlı sonuçlanmasını umduğunu belirten Pezeşkiyan, bu iş birliklerinin bölge halkları için yararlı olacağını söyledi.

Ürdün vahşi saldırıları ilk gün kınadı

Bakan Safadi ise Ürdün’ün İran ile ilişkilerini genişletme ve derinleştirme çabasında olduğunu ve bölgedeki istikrar, güvenlik ve huzuru artırmak için ortak çalışmalara önem verdiğini söyledi. Ülkesinin Haniye suikastını kınadığını belirten Safadi, “Ürdün, İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarını ilk günden itibaren güçlü bir şekilde kınamıştır. Bu eylem, Netanyahu’nun bölgede çatışmaları genişletme çabalarının bir parçasıdır” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r