DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 22995700,06%
İstanbul
18°

AÇIK

15:46

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Bulgaristan sınırında tır kuyruğu!

Bulgaristan sınırında tır kuyruğu!

ABONE OL
1 Haziran 2024 13:43
Bulgaristan sınırında tır kuyruğu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Bulgaristan ve Romanya’nın Avrupa Birliği’nin Schengen bölgesine kısmen katılması için anlaşma sağlandı. Bu gelişmenin ardından Türkiye’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Gümrük Kapısı karşısındaki Bulgar gümrüğü Lesovo’da kontroller sıkılaştırılmaya başlandı. Bu artan kontroller sebebiyle Türkiye’den Avrupa’ya ihracat yapan TIR’lar, Hamzabeyli yolunda tam 24 kilometrelik bir kuyruk oluşturdu. Bununla da kalmayıp, Hamzabeyli’nin 750 araç kapasiteli TIR parkı da tıka basa doldu.

Her sene bu aylarda bu sorun yaşanıyor

İstanbul’dan aldığı tekstil ürünlerini İngiltere’ye götüren TIR şoförü Nurullah Güneş, geçtiğimiz gece saat 02.00’de 35 kilometrelik bir kuyruğa girdiğini belirtti. Ancak hala TIR Parkı’na girmek için 18 kilometrelik bir mesafe olduğunu söyledi. Güneş, parka ne zaman ulaşacaklarının belirsiz olduğunu ve bekleyişlerinin 15 ila 20 saat sürebileceğini ifade etti. Sıkıntının neden yaşandığını bilmediklerini ve bu sorunun her yıl bu dönemde sık sık yaşandığını dile getirdi.

Avrupa’ya gidip gelmemizin sebebi ülkemize faydalı olabilmek

Güneş, Türkiye’ye faydalı olmak ve ailesine geçim sağlamak amacıyla Avrupa’ya seyahat ettiklerini vurgulayarak, “Normalde 15 günde tamamlayacağımız bir tur, bu kuyruklar yüzünden 25 günü bulabiliyor” dedi. Bu durumun hem maddi hem de manevi olarak kendileri ve ülkeleri için sıkıntı olduğunu belirtti.Güneş, araç içinde her türlü ihtiyacı karşılamak zorunda kaldıklarını ve kaçak göçmen sorunlarıyla da başa çıkmak zorunda olduklarını dile getirdi. Uykusuz kalmaları ve yolculuk sırasında karşılaştıkları her türlü tehlike nedeniyle endişe duyduklarını ifade etti. Bir parkta olsalar en azından dinlenebileceklerini ve ihtiyaçlarını giderebileceklerini ancak bu kuyruklar yüzünden bunu tam olarak yaşayamadıklarını söyledi.

Özellikle burada bu problemi çok sık yaşıyoruz

İstanbul’dan Polonya’ya ham madde taşıyan Sinan Kaynar, dün akşam üstü geldiğini ve hala kuyrukta beklediğini belirtti. Yaklaşık 14-15 saattir sıradaymış. Sıranın sebebini anlamaya çalıştıklarını ancak kesin bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi. Kimileri Türk tarafının, kimileriyse Bulgar tarafının çalışmadığını iddia ediyor ancak gerçek sebebi bilen yok. Kaynar, bu sorunun çözülmesi için yetkililerin müdahale etmesini ve çözüm bulmasını umduklarını dile getirdi. Bu tür problemleri sık sık yaşadıklarını söyleyen Kaynar, parka girebilmek için muhtemelen bir 24 saat daha beklemeleri gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r