DOLAR 33,9610 0.18%
EURO 37,8595 0.65%
ALTIN 2.820,840,41
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tüzük kurultayında gergin anlar!

Tüzük kurultayında gergin anlar!

ABONE OL
7 Eylül 2024 16:46
Tüzük kurultayında gergin anlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
CHP Tüzük Kurultayı’nda belediye başkanlarının konuşma sırası gerilim yarattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, diğer belediye başkanlarının da kürsüye çıkması gerektiğini vurguladı. Kısa süreli gerginliğin ardından, İmamoğlu ve Özel araya girerek Yavaş’ı sakinleştirdi.

Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim

CHP Tüzük Kurultayı’nda kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşma sırasındaki belirsizliğe tepki gösterdi. “Polemik yaratmak istemiyorum ama Ekrem Başkan’ın yaptığı gibi kapsamlı bir konuşma yapmayı arzulardım. Ancak yalnızca bir saat önce arayıp ‘Siz de konuşun’ dediler. Bir art niyet aramıyorum, fakat iki belediye başkanının konuşturulması partide bir sorunu işaret eder. ‘Ekrem mi, Mansur mu?’ tartışmalarına karşı sert bir şekilde duruyorum” dedi.

Ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın

Açıklamasının devamında ifadelerini daha da sertleştiren Yavaş, “Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz. Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın. Ya da ileriye dönük bir şey düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız aynı duygulara sahibiz. En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilirdik. Biz de Türkiye’ye bir mesaj verebilirdik” şeklinde konuştu.Mansur Yavaş’ın bu sözlerinden sonra CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu devreye girerek Mansur Yavaş’ın gönlünü almaya çalıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r