DOLAR 34,2444 -0.1%
EURO 37,0881 0.27%
ALTIN 3.013,010,69
BITCOIN 22939880,72%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

15:49

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

TBMM’de gergin anlar!

TBMM’de gergin anlar!

ABONE OL
24 Ekim 2024 11:48
TBMM’de gergin anlar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘TSK unsurlarının Lübnan’daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına’ dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi. Tezkereden sonra, siyasi partilerin Meclis Başkanlığına sunduğu araştırma önergeleri gündeme alındı ve detaylı bir şekilde görüşüldü.

Bu ihanete ortak olmayın

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, TUSAŞ tesislerine yönelik saldırıyı kınadı. Yaldır, ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki konuşmasına tepki göstererek, “Türk milletinin bağımsızlığı ve şerefi, eli kanlı bebek katiliyle pazarlık masasına yatırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Cumhur İttifakı’nın daha önce terörün bittiğini iddia ettiğini belirten Yaldır, “Bugün, pişkinlikle terörist başıyla müzakere edilmesini öneriyorlar” ifadelerini kullandı. Milletvekillerine seslenen Yaldır, “Bu ihanete ortak olmayın” diyerek, “Bu kirli oyuna sessiz kalırsak çocuklarımızın ve torunlarımızın yüzüne bakamayız. Gelin, bu duruma birlikte ‘Dur’ diyelim. Türk milleti bir daha aynı tuzağa düşmeyecek” şeklinde konuştu.

Şiddetle reddediyorum, ısrarla altını çiziyorum

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli’nin sözleri üzerine İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “İlk ihanet sürecine de müsaade etmedik, buna da etmeyeceğiz” diyerek sert bir yanıt verdi. Genel Kurulda devam eden tartışmalarda İYİ Parti Grup Başkan Vekili Turhan Çömez ise, “Milletvekillerinin bu kürsüde konuşma dokunulmazlığı vardır. Partimizin bir milletvekili, Meclis çatısı altında görüşlerini paylaştı. Kendisine ağır ifadelerle yüklenmek, ‘provokatör’ demek Meclis’e yakışmaz. Kendisinin, teröristin bu kürsüde konuşturulamayacağına dair net ve samimi bir duruşu var. Niye bundan rahatsız oluyorsunuz?” dedi. Çömez, DEM Parti milletvekillerinin tepkileri üzerine, onlara yönelerek tansiyonu artıran bir tartışmaya girdi. Diğer partililer araya girerek durumu yatıştırmaya çalıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r