DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2120555-0,54%
İstanbul
23°

AÇIK

16:11

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Sinan Ateş davasında gerilim!

Sinan Ateş davasında gerilim!

ABONE OL
2 Temmuz 2024 16:06
Sinan Ateş davasında gerilim!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Sinan Ateş davasının ikinci duruşmasında, taraf avukatları arasında yaşanan tartışma sonucunda Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır salondan çıkarıldı. Tartışma öncesinde tutuklu sanık ve MHP’li avukat Serdar Öktem, savunmasında şunları söyledi: “Savcılar Durmuş Ali Kaya ve Durdu Özer’in olayı bir camiaya yöneltmek amacıyla manipüle ettiğini düşünüyorum. İlk sorularımdan biri ‘MHP üyesi misin?’ oldu.

Bunlardan rahatsız olduğum için Emniyet’e gitmek istedim

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki davanın ikinci gün duruşmasında, MHP’li avukat Serdar Öktem, Sinan Ateş’e yönelik “toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme” suçundan yargılanıyor. Öktem, savunmasında şunları söyledi: “Tutuklandığım ilk gün Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade verdim. Savcılar Durmuş Ali Kaya ve Durdu Özer’in olayı bir camiaya yöneltmek amacıyla manipüle ettiğini düşünüyorum. Bana ilk gelen soru ‘MHP üyesi misin?’ oldu. ‘Evet, onurum ve şerefimle gurur duyduğum MHP’ye üyeyim, ama ne alakası var anlamadım’ diye yanıtladım. Vatan haini olmakla suçlanan Cevheri Güven benim hakkımda 3 video yayınladı. Sosyal medyada çok sayıda spekülasyon dolaşıyor. FETÖ’cüler, DHKPC’liler, PKK’lılar benim hakkımda gözaltına alındığımı yazdılar; ne kadar terörist varsa hakkımda haber yaptılar. Bu durumdan rahatsız olduğum için Emniyet’e gitmek istedim.” 

16 aydır ben bas bas bağırdım

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki davanın ikinci gün duruşmasında, MHP’li avukat Serdar Öktem savunmasını şu sözlerle sürdürdü: “Emniyet’in ana girişine geldim. Cinayet Büro’da hakkımda gözaltına alındığıma dair söylentiler çıktı. İfade vermek için geldim. Girişteki polis Cinayet Büro’yu aradığını ve böyle bir talimatın olmadığını söyledi. Ben 16 aydır sürekli olarak bu durumu dile getirdim. HTS kayıtlarımı getirin, İstanbul’da olduğum kesinleştirilecektir. Ufuk Köktürk ile görüşmemiz avukat-müvekkil ilişkisi çerçevesinde olup, hukuki konularda konuşuruz. Ben 3 dakika içinde ifade verdim ve savunma yaptım; ardından tutuklama kararı çıktı. Bu kadar kısa sürede böyle bir tutuklama kararı hazırlanması imkansızdır. Ankara Emniyeti’nde herhangi bir kötü muameleyle karşılaşmadım ve burada bir art niyet olduğunu ısrarla söyledim. Mesleğim gereği müvekkillerimle görüşmüşsem bu suç mu? Sosyal medyadaki teröristlerin ve vatan hainlerinin ifadeleriyle içeride tutuluyorum. Savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya savcı değil, savıcılık yapıyorlar. Beraat edeceğime olan inancım tamdır. Serbest bırakılmamı ve adil bir yargılama sonucunda beraatimi talep ediyorum.”Öktem, telefon şifresini hatırlamadığı için vermeyeceğini belirtti ve Avukatlık Kanunu’nun ilgili maddesine atıfta bulunarak bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. Bunun üzerine müşteki avukatlarından Şeyda Şahin, “Şifreyi verse dosyamızla ilgili kritik bilgileri alabiliriz” dedi. Bu sözler üzerine müşteki avukatları ve sanık avukatları arasında karşılıklı atışmalar yaşandı; müşteki avukatları masalara vurarak tepkilerini gösterdi.

Görev yapmayan polisler hakkında tutanak tutacağım

Duruşmada yaşanan gerginliklerin ardından, Mahkeme Başkanı müşteki avukatların tepkilerine devam etmeleri halinde salondan çıkarılacaklarını belirtti ve Ayşe Ateş’in avukatı Ali Yücel’in kolluk kuvvetleri tarafından salondan çıkarılmasını istedi. Avukatlar bu duruma tepki göstermeye devam ederken, bir avukat ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır salondan çıkarıldı. Mahkeme Başkanı, bazı kolluk kuvvetlerinin görevlerini yapmadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Burada beni bağırtıyorsunuz. Neden görevinizi yapmıyorsunuz? Ben talimatı veren kişiyim. Neden yerine getirmiyorsunuz? Görevlerini yapmayan polisler hakkında tutanak tutacağım.”Gerginliklerin ardından avukatlar, Serdar Öktem’e yönelik sorulara devam etti ve duruşma saat 14.00’e kadar ara verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r