DOLAR 32,5697 0.12%
EURO 35,2655 0.34%
ALTIN 2.471,170,33
BITCOIN 1923095-4,44%
İstanbul
26°

KAPALI

13:13

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sinan Ateş davasında gerginlik!

Sinan Ateş davasında gerginlik!

ABONE OL
1 Temmuz 2024 13:09
Sinan Ateş davasında gerginlik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili dava, 19 ay sonra nihayet başladı. Sanıklar, 1.5 yıl aradan sonra ilk kez hakim karşısına çıkacak ve adalet önünde hesap verecekler. Çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı birçok siyasi parti lideri de izliyor. Duruşma salonunda zaman zaman gergin anlar yaşanıyor.

Duruşmanın olacağı yerde yoğun güvenlik önlemleri alındı

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kampüs yakınında polis arama noktaları ve bariyerler kuruldu. Müşteki ve yakınları ile basın, ziyaretçi ve avukatlar farklı noktalardan içeri alınıyor. İçeri girdikten sonra ise kayıt yaptırarak duruşma salonuna erişilebiliyor.

Davayı Genel Başkanlar yakından takip ediyor

İlk duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan takip ediyor. Duruşmayı Ülkü Ocaklarının eski Genel Başkanları Suat BaşaranAtila KayaAlişan Satılmış da takip ediyor.

Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başındayız

Duruşma salonunda bulunan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden şu mesajı paylaştı: “Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in suikast davasını Sincan’da takip ediyoruz. Adaletin sağlanana ve suikast üzerindeki sis perdesi aralanana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Ayşe Hanım adalet tecelli edene kadar yanı başındayız.” dedi.

Bay Kemal nerede

Gazeteci Murat Ağırel’in aktardığına göre Sinan Ateş davasının tutuklu sanıklarından Doğukan Çep, salona girdikten sonra sol tarafta oturan Ayşe Ateş ve Özgür Özel’in yanında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Bay Kemal nerede” dedi. Jandarma tarafından hemen salondan çıkarılan Çep, duruşma sürecinde yaşanan olaylara damga vurdu.

Çağrı Campak MHP adına davaya katılma talebinde bulundu

Avukat İbrahim Ethem Yiğit, MHP adına davaya katılma talebinde bulunarak dilekçe sundu. Ancak Mahkeme Başkanı, suçtan zarar gören sıfatı olmadığı gerekçesiyle avukatların talebini reddetti. Bu sırada salonda alkış sesleri yükseldi ve Mahkeme Başkanı bu duruma uyarıda bulundu. Sanık avukatları, diğer parti liderlerinin müşteki bölümünde oturmasına tepki gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r