DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18324890,39%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a borç teklifi

Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a borç teklifi

ABONE OL
25 Temmuz 2024 15:23
Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a borç teklifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerin SGK’ya olan 100 milyar TL’ye yakın borçlarının tahsili için verdiği talimatın ardından bakanlığın harekete geçmesine tepki gösterdi. Özel, en borçlu beş belediyenin 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den alınan Bursa, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli olduğunu belirterek Erdoğan’a dikkat çeken bir teklif sundu: “Belediyelerdeki tüm camiler, elektrik trafoları ve ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları, yakamızdan düş!”Balıkesir’de konuşan Özel, Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek istediğini savundu. Ayrıca, Erdoğan’a bir başka teklifte bulundu: “Simit 5 kuruştu, sen yaptın 10 lira. Belediyeler hizmet etmek istiyor ama Ahmet’in işi parasal boyutu canını sıkıyor. Dünyanın öbür ucundan fon buluyoruz ama imza atmıyorlar. Neden? Millet CHP’nin ne iyi iş yaptığını görmesin diye. Önünde dünya kadar dosya var ama imzaları atmayarak kaynağı kullandırtmıyorlar.”

Bunun tek amacı var belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak

Şimdi SGK’ya inanılmaz borçlar olduğu iddia ediliyor. Geçmişte paralarını ödemeyenler, SGK’nın parasıyla belediyecilik yapmış olmasına rağmen seçimlerde kazanmışlar. AK Parti-MHP döneminde ödenmeyen bu borcu bir seferde faiziyle birlikte tahsil edeceğim. Bu hamlenin tek amacı, belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak. CHP’yi yıpratacağını düşünüyorsan yanılıyorsun; millet bunun hesabını ilk sandıkta soracak.

Hapırsan da köpürsen de bir yolunu bulacağız, milletin gönlünü alacağız

En borçlu belediyeler, AK Parti’den yeni devraldığımız Bursa, Sakarya, Ordu, Balıkesir ve Denizli. En borçlu beş belediye, AKP’den aldığımız belediyeler. Kendi ödemediği parayı bizden tahsil etmeye kalkıyor. Bu yolla çöplerin toplanamamasını, ulaşımın aksamasını istiyor. Ne kadar karşı çıksan da, bir yolunu bulacağız ve milletin gönlünü kazanacağız. O iktidarı senin elinden alacağız. Ant içiyorum.

Millete hizmet etmemize engel olma

Bunu Edirne, AK Parti’den aldığımız birçok belediyede gördüm. Şimdi de Balıkesir’de gördüm. Geçmişte ne yapmışlar camiyi ve etrafındaki meydanı verip borcu sildirmişler. Caminin tapusu belediyeden Maliye’ye geçince varıp da camiyi yıkacak, boşaltacak, oraya AVM yapacak hal yok. Ama sen bunu borca karşı AK Partili belediyeden kabul ediyorsun. Madem öyle CHP’li belediyelerdeki tüm camilerin elektrik trafolarının, ortak kullanım alanlarının tamamını sana veriyoruz. Al bunları düş yakamızdan, millete hizmet etmemize engel olma.

Hayvan hakları fonu kurulmalı

Sokak hayvanları sorunu elbette var ama çözümü katliam değil. Yükü belediye başkanlarına atmaya çalışıyorlar. Sokak hayvanlarıyla ilgili tehlike geçmiş değil. Hayvan hakları fonu kurulmalı. Erdoğan’a emekli, asgari ücretli, esnaf ağır geliyor. Küfeyi taşıyamıyorsan, ağır geliyorsa bırak. Geçim olmazsa seçim olur.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r