DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2240482-0,83%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Ortadoğu’da oyunun kuralları değişti

Ortadoğu’da oyunun kuralları değişti

ABONE OL
28 Eylül 2024 17:19
Ortadoğu’da oyunun kuralları değişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İsrail, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bulunduğu alana yönelik bir dizi hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan güvenlik kaynakları, bu saldırının bugüne kadarki en büyük operasyon olduğunu bildirdi. Saldırıda Nasrallah’ın öldüğüne dair iddialar, ABD ve İsrail medyasında yer aldı. Lübnan’daki son saldırının ardından İran’dan ardı ardına açıklamalar geldi.

İsrail’in katliamı oyunun kurallarını değiştirdi

İran Beyrut Büyükelçiliği, İsrail’in düzenlediği hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrail’in katliamı oyunun kurallarını değiştirdi” ifadelerini kullandı. Açıklamada, İsrail’in gerçek olmayan iddialar gerekçe göstererek sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı vurgulanırken, gerilimin tehlikeli bir şekilde arttığı ve İsrail’in uygun bir şekilde cezalandırılması gerektiği belirtildi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail saldırılarına dair yazılı açıklamasında, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, bu saldırının ABD bombaları ile gerçekleştirildiğini ve ABD’nin de suç ortağı olduğunu kaydetti. Kenani, “İsrail Gazze’deki katliamlarına Lübnan’da devam ediyor ve burada savaş suçu işlemekte. Bu saldırıya Washington yönetimi de ortaktır” dedi. Ayrıca, Kenani, “ABD ve bazı Batılı ülkelerin ateşkes görüşmelerine dair önerileri sadece zaman kazanmaya yönelik bir aldatmacadan ibarettir. İsrail rejiminin Gazze ve Lübnan’daki katliamları, uluslararası toplumun sessizliğinden kaynaklanmaktadır. İran olarak Lübnan halkı, devleti ve direnişinin yanındayız” şeklinde konuştu.

Hizbullah savaş meydanında son ana kadar yanlarında olacağımızı bilmeli

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, İsrail’in Hizbullah’ı hedef alan son saldırıları sonrası yaptığı açıklamada, “Hizbullah, savaş meydanında son ana kadar yanlarında olacağımızı bilmeli” ifadelerini kullandı. Beyrut’a düzenlenen İsrail saldırısının ardından Hizbullah’tan yanıt gecikmedi. Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, İsrail’in kuzeyindeki Safad kentine roket saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Açıklamada, bu saldırının “Lübnan’ı ve halkını savunmak ve İsrail’in şehirler, köyler ve sivillere yönelik barbarca saldırılarına karşılık vermek” amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı. Ayrıca, İsrail’in kuzeyindeki Karmiel kenti ve Sa’ar kibbutzunun da roketlerle vurulduğu belirtildi. Atılan roketler, İsrail’in Hayfa kentinden görüntülenirken, bazı roketlerin İsrail hava savunma sistemi ‘Demir Kubbe’ tarafından imha edildiği kaydedildi.

Saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkması zor

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberinde, Tel Aviv yönetiminin, Nasrallah’ın saldırıya uğrayan sığınakta olduğunu ve oradan sağ çıkmasının zor olduğunu düşündüğü, saldırıda yaralanmış olabileceğinin tahmin edildiği öne sürüldü. İsrail ordu radyosuna konuşan bir kaynak ise “saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkmasının zor olduğunu” iddia etti. Walla internet sitesine konuşan kaynak da “Nasrallah’ın burada bulunduğuna ilişkin işaretlerin arttığını ve buradan kurtulmasının zor olduğunu” savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r