DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2143631-0,38%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu’nun başı dertte!

Kılıçdaroğlu’nun başı dertte!

ABONE OL
17 Eylül 2024 14:59
Kılıçdaroğlu’nun başı dertte!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski CHP Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu, MİT tırlarının görüntülerini Can Dündar’a verdiği iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. O dönemde CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, karara tepki göstererek, mahkeme başkanı ve üyelerini “Saray’ın sopası” olmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı ve kendisi önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Suçlamaları kabul etmedi

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında başsavcılık tarafından düzenlenen fezleke Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderildi. 14 Mayıs 2023’te yapılan milletvekili genel seçiminde seçilememesi nedeniyle yasama dokunulmazlığı kaldırıldı. Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla yazılı savunma sundu. Savunmada, “Söylemler Anayasa’nın 83. maddesi kapsamında TBMM çatısı altında paylaşılan sözler olup, suç unsuru taşımamaktadır. Eleştiriler kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik ve gerçeklere dayalıdır. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyoruz” denildi.

1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bunların hiçbiri hakim değil, sadece Saray’ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar” şeklindeki sözlerinin ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırlarını aştığı belirtildi. Mahkeme başkanı Ali İhsan Horasan ve hakimler Arif Atanıan ile Ayçin Saylık’a yönelik bu sözlerin, şüphelinin suç işlediği yönünde yeterli delil oluşturduğu ifade edildi. Kılıçdaroğlu hakkında “Zincirleme şekilde Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep ediliyor. Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r