DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2116300-0,75%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:11

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İstanbul’da Çin istihbaratına bilgi aktaran 6 kişi yakalandı
  • Ara Haberi
  • Genel
  • İstanbul’da Çin istihbaratına bilgi aktaran 6 kişi yakalandı

İstanbul’da Çin istihbaratına bilgi aktaran 6 kişi yakalandı

ABONE OL
20 Şubat 2024 16:21
İstanbul’da Çin istihbaratına bilgi aktaran 6 kişi yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü iş birliğiyle, yabancı istihbarat örgütlerinin faaliyetlerini engellemeye yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak gerçekleştirilen ortak operasyonlarla, Türkiye’nin güvenliğine tehdit oluşturan yabancı casuslara göz açtırılmıyor. İstanbul’da yürütülen bu operasyonlar kapsamında, yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye’deki faaliyetlerinin tespiti ve engellenmesi amaçlanıyor. MİT ve emniyet birimlerinin koordineli çalışmalarıyla ülkenin iç güvenliği ve milli çıkarları korunmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili detaylar kamuoyuyla paylaşılmaya devam edecek.

Çin İstihbaratı için çalışıyorlar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 7 şüphelinin Türkiye’de bulunan Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin ileri gelenleri ile bazı dernek ve kuruluşlar hakkında bilgi topladıkları tespit edildi. Şüphelilerin, söz konusu bölgeye ait kişiler ve kurumlar hakkında bilgi edinerek faaliyet gösterdikleri belirlendi. Soruşturma detayları henüz açıklanmazken, şüphelilerin hangi amaçla bu bilgileri topladıkları ve nasıl bir ilişki içinde oldukları üzerinde duruluyor. Soruşturma devam ediyor.

6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın topladığı bilgileri Çin istihbaratıyla paylaştığını belirlediği şüpheliler hakkında, savcılıkça gözaltı kararı verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyonla 6 şüpheliyi yakaladı. Bir şüphelinin ise arama çalışmaları sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerin, Türkiye’de yaşayan ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi kökenli oldukları belirtiliyor. İlgili kişilerin, MİT tarafından yapılan takip ve istihbarat çalışmaları sonucu tespit edildiği ifade ediliyor. Soruşturma kapsamında şüphelilerin ne tür bilgileri paylaştıkları ve hangi amaçla hareket ettikleri üzerinde detaylı incelemeler sürüyor. Operasyonun ardından soruşturma süreci devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r