DOLAR 34,1207 0.28%
EURO 38,0460 -0.07%
ALTIN 2.866,561,33
BITCOIN 2142544-0,16%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

19:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Instagram’a katı kurallar yolda

Instagram’a katı kurallar yolda

ABONE OL
18 Eylül 2024 13:37
Instagram’a katı kurallar yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya şirketleri, gençlerin güvenliğine yönelik artan baskılar nedeniyle yeni önlemler alıyor. Instagram, 18 yaş altı kullanıcılar için otomatik olarak “genç hesabı” oluşturacak ve bu hesapların daha sıkı gizlilik özellikleri olacak. Yeni uygulama kapsamında, bazı güvenlik özellikleri için ebeveyn onayı zorunlu hale getirilecek. Genç hesaplar otomatik olarak gizli olacak, hassas içeriklere erişim azalacak ve ekran süresi sınırlamaları getirilecek.

Yapılacak olan değişiklikler

Instagram, genç kullanıcılar için yeni güvenlik önlemlerini duyurdu. Artık gençler, kendilerini takip etmeyen hesaplarla etkileşime geçemeyecek ve yalnızca takip ettikleri kişilerden mesaj alabilecekler. Ayrıca, keşfette kavga gibi hassas içerikler sınırlandırılacak. Hakaret içeren kelimeler ve ifadeler, DM istekleri ise filtrelenecek. Kullanıcılar, her gün 60 dakikalık bir kullanım süresinin ardından uygulamayı kapatmaları için bildirim alacak.

Ebeveynleri ilgilendiren özellikler

Instagram, ebeveynlerin çocuklarının uygulama kullanımını daha iyi kontrol etmelerini sağlayacak yeni özellikler getiriyor. Ebeveynler, çocuklarının son yedi gün içinde kimlerle mesajlaştığını görebilecek ancak mesajları okuyamayacaklar. Ayrıca, ebeveynler günlük kullanım için katı zaman sınırlamaları koyabilecek ve çocuklar bu limite ulaştığında uygulamaya erişim sağlayamayacaklar. Ebeveynler, çocuklarının gece saatlerinde veya belirli zaman dilimlerinde Instagram kullanmalarını engelleyebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r