DOLAR 34,2333 0.01%
EURO 37,0572 -0.48%
ALTIN 2.991,56-0,12
BITCOIN 2317614-1,14%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

05:51

İMSAK'A KALAN SÜRE

İmamoğlu, Özel’e resti çekti!

İmamoğlu, Özel’e resti çekti!

ABONE OL
21 Ekim 2024 17:39
İmamoğlu, Özel’e resti çekti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik olarak “Sol açıkta Ekrem İmamoğlu, sağ açıkta Mansur Yavaş var” ifadelerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Ben mevki işine, pozisyon meselesine hiç sıcak değilim. Biz takım arkadaşıyız, yol arkadaşıyız. Bu işin sağ açığı, sol açığı olmaz. Yol arkadaşlığı müessesesi benim için önemlidir. Bunu ben genel başkanımla da paylaştım” diyerek birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Bu sisteme karşıyız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da medya temsilcileriyle buluşarak Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını aktardı. Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruya dikkat çekici bir yanıt veren İmamoğlu, “Adaylık kavramı kirlendi, bu her gün yazılıp çizilen bir pozisyona evirildi. Bu gerçekten bizi yoran bir durum. Biz zaten yola çıkmış durumdayız. Bu sisteme karşıyız, yeni bir demokratik düzeni kurma konusunda kararlıyız. Yeni, güçlü, demokratik bir halkçılık ve kapsayıcı bir toplum vadetmek istiyoruz.

Günü geldiğinde adaylara da milletimiz karar verecek

Bu yolun yol arkadaşı olmak, yolcusu olmak, öncüsü olmak, her konumda mücadele eden birisiyim ben. 2023 seçimlerini kaybettiğimiz günün bir gün sonrasında bir hedef koyan birisiyim. Bunun adaylıkla tarif edilecek bir pozisyonu yok. Günü geldiğinde adaylara da milletimiz karar verecek. Bir kısım elitlerin birkaç kişinin yön vereceği bir biçim değildir. Kaldı ki partim var. Partimin alacağı kararlar, karar mekanizmaları var, onlar işleyecek. Cumhurbaşkanına da millet karar verecek. Biz bu yolun doğru bir doğrultuda çizilmesi anlayışına sahibim.”

Ben Mansur Bey’in başarısıyla gurur duyarım

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Sol açıkta Ekrem İmamoğlu, sağ açıkta Mansur Yavaş var” ifadesiyle Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı pozisyonlarına ilişkin soruya yanıt verdi. İmamoğlu, “Bu kesitte, bu boyutuyla gündemimizde olmayan bir kavram. Ben Mansur Bey’in başarısıyla gurur duyarım, onun beğenilmesiyle onur duyarım. Bizim belediye başkanlarımızla diyaloğumuz, 2019 yılının ilk aylarından itibaren başlamıştır. Bu alanda bir yarışmış gibi algılanmasına çok üzülüyorum.

Bu işin sağ açığı, sol açığı olmaz

Böyle bir durumumuz yok. Ben mevki işine, pozisyon meselesine hiç sıcak değilim. Biz takım arkadaşıyız, yol arkadaşıyız. Bu işin sağ açığı, sol açığı olmaz. Yol arkadaşlığı müessesesi benim için önemlidir. Bunu ben genel başkanımla da paylaştım. Yol arkadaşlığı, takım arkadaşlığı meselesinin hedefi tektir. Biz o hedefe koşan insanlarız, o takımın içindeki insanlarız. Günü geldiğinde hem partimizin kurulları hem de milletimiz en doğru kararı verecektir.

Bizim belediye başkanlarıyla rekabetimiz sadece başarı rekabetidir

Sempatik bir eleştiri olarak alabilirsiniz. Sağ açık, sol açık öyle bir kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Mansur Bey şahsına münhasır birisi. Ben kendi kişiliği ve duruşu olan başka birisiyim. Böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Bizim belediye başkanlarıyla rekabetimiz sadece başarı rekabetidir. Bunu birbirimizi yaralayan bir rekabete asla dönüştürmeyiz. Sempatik eleştirimi kendisine de yaptım. O da ‘Doğru söylüyorsun’ gibi bir yorumla beni karşılamıştı. Biz yol arkadaşıyız, takım arkadaşıyız. Ortak akılla süreci en doğru yere ulaştırma konusunda kararlı bir ekibiz. Genel başkanım en az benim kadar kararlı. Birbirimizi tamamlayarak, katkı sunarak en başından beri süreci yürütüyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r