DOLAR 34,0894 0.19%
EURO 38,0779 -0.01%
ALTIN 2.834,610,20
BITCOIN 21488453,03%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine Bakanlığından Sahte Fatura Mücadelesi

Hazine Bakanlığından Sahte Fatura Mücadelesi

ABONE OL
18 Eylül 2024 15:25
Hazine Bakanlığından Sahte Fatura Mücadelesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 4,500 büyük mükellefi mercek altına aldı. İlk aşamada, 3 milyar liralık sahte fatura ortaya çıkarıldı. Bakanlık yetkilileri, Vergi Denetim Kurulu’nun sahte faturalar ve diğer vergi kaçakçılığı yöntemlerine karşı yeni stratejiler geliştirdiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı

Vergi müfettişleri, sahte fatura düzenleyicileri ve kullanıcıları üzerinde yoğunlaşarak muhasebe işlemlerini de mercek altına aldı. Teknik bilgi ve uzmanlıklarıyla meslek mensuplarını da inceleyen ekipler, bazı mali müşavirlerin büyük ölçüde sahte fatura düzenleyicisi mükelleflere hizmet verdiğini ve yoğun fatura trafiği bulunduğunu belirledi. Yapılan çalışmalarda, disiplin cezası almış bir mali müşavirin hala aktif olarak çalıştığı ve mükelleflerinin çoğunun sahte belge düzenleyicisi olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, yaklaşık 100 şirketin serbest muhasebeci ve mali müşavirler tarafından organize şekilde sahte fatura düzenlediği belirlendi.Bu kapsamlı analizler sonucunda, risk kriterleri yeniden değerlendirilecek ve yapay zeka kullanılarak çalışmalar güçlendirilecek. İlk aşamada, sahte fatura riski yüksek olan yaklaşık 4,500 büyük mükellef izaha davet edilecek. Davete uymayanlar hakkında vergi kaçakçılığı suçundan işlem yapılması öngörülüyor.

Farklı teknik ve mücadele yöntemlerini devreye alıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığıyla mücadelede yeni bir strateji geliştirdiklerini açıkladı. Şimşek, bu çerçevede, fatura ve fiş düzenlemeyenlerin tespitini ve cezalandırılmasını hedeflediklerini belirterek, “Organize suçlarla mücadelede farklı teknik ve yöntemler kullanarak, vergi suçlarını işleyenlerle etkin bir şekilde mücadele edeceğiz,” dedi.

Kayıt dışıyla mücadeleden taviz vermiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, organize vergi kaçakçılığıyla mücadelede yeni stratejiler geliştirdiklerini duyurdu. Şimşek, sahte belge düzenleyicilerinin genellikle muhasebe, mevzuat ve hukuk bilgisine sahip olduğunu belirterek, bu kişilerin katmanlı yapı oluşturduğunu ve e-arşiv faturaları gibi araçları kullandığını ifade etti. Bu organizasyonların açığa çıkmasını önlemek amacıyla geniş çaplı takip ve incelemeler yürütüldüğünü vurguladı.Bakan Şimşek, incelemeye alınan şirketlerde muhatap bulunamaması nedeniyle, organizatörlerin tespiti için yapay zeka ve güvenlik güçleriyle işbirliği yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, Vergi Denetim Kurulu bünyesinde özel bir ekip kurulacak ve mevzuat değişiklikleri ile vergi müfettişlerine daha geniş yetkiler verileceğini belirtti.Yeni dönemde, sahte fatura kullanımının tespiti ve cezalandırılması için etkin önlemler alınacağını söyleyen Şimşek, suç fiillerinin cezasız kalmaması için kriterlerin gözden geçirileceğini ve vergi adaletini sağlama yönündeki hedeflere katkıda bulunulacağını vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r