DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2124157-0,21%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Feyza Altun hakkında istenen ceza belli oldu!

Feyza Altun hakkında istenen ceza belli oldu!

ABONE OL
22 Şubat 2024 14:13
Feyza Altun hakkında istenen ceza belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya platformları üzerinden yaptığı küfürlü şeriat içerikli paylaşımlar nedeniyle soruşturulan avukat Feyza Altun hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede, Altun’un “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Altun’un paylaşımları toplumda büyük tepki çekmiş ve hukuki süreç başlatılmıştı. Şimdi ise Altun’un mahkeme süreci bekleniyor.

Suçlamayı kabul etmedi

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, avukat Feyza Altun’un “X” isimli sosyal medya hesabından şeriatla ilgili yaptığı paylaşımın soruşturma konusu olduğu hatırlatıldı. İddianamede, soruşturma kapsamında ifadesi alınan Altun’un söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ettiği, ancak şeriatı din olarak değil siyasi bir rejim olarak gördüğünü, dolayısıyla dini bir inanca hakaret etmediğini ifade ettiği belirtildi. Altun, üzerine atılan suçlamayı kabul etmedi.

1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin raporuna dayanılarak hazırlanan iddianamede, Türk Dil Kurumu’nun şeriatı, “Kuran’daki ayetlere, Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku” olarak tanımladığı belirtildi. İddianamede, şüphelinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların binlerce kullanıcının dini değerlerine yönelik ağır saldırı kabulüyle yoğun tepkiye neden olduğu ve bu durumun kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.Ayrıca, şüphelinin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımla din bakımından farklı özelliklere sahip halk kesimlerini birbirine karşı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği vurgulandı. İddianamede, bu nedenle Altun’un “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r