DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2297862-0,81%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

12:53

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Eşinin öldüren polis ‘e indirimli ceza!

Eşinin öldüren polis ‘e indirimli ceza!

ABONE OL
1 Haziran 2024 17:03
Eşinin öldüren polis ‘e indirimli ceza!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çorum’un Sungurlu ilçesi Demirşeyh köyü mevkiinde, 1 Ağustos 2023 tarihinde meydana gelen olayda, boşanma aşamasındaki eşini dört el ateş ederek öldüren polis memuru Mürsel Ataklı’ya, indirim uygulanarak 24 yıl hapis cezası verildi. Yol kenarındaki çalılık alanda bir kadının hareketsiz yattığını gören köylüler, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, başından ve göğsünden silahla vurulan Gülten Ataklı’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekiplerinin incelemesi sonucunda, cinayeti boşanma aşamasında olduğu eşi Mürsel Ataklı’nın işlediği tespit edildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapan zanlı, Samsun’un Havza ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 yaşındaki oğlunun velayeti kocasının ailesine verildi

Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık Mürsel Ataklı hakkında karar verildi. Mahkeme heyeti, Mürsel Ataklı’yı 24 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşmanın ardından verilen karara tepki gösteren Gülten Ataklı’nın ailesi, mahkemenin, tartışmayı kimin başlattığının belirlenememesi sebebiyle ağırlaştırılmış müebbet cezasını 24 yıla düşürdüğünü ifade etti. Mahkeme sonrasında karara itirazda bulunan Gülten Ataklı’nın ailesi, ayrıca Gülten Ataklı’nın 11 yaşındaki oğlunun velayetinin cinayet zanlısının ailesine verilmesi kararının da kendilerini şoke ettiğini belirtti.

Adalet bekleyişimiz yerle bir oldu

Karar duruşmasının ardından açıklama yapan Gülten Ataklı’nın kardeşi Hasan Hüseyin Kızılkoca, “Geçen yaz öldürülen Gülten Ataklı’nın erkek kardeşiyim. Bugün kardeşimle ilgili davanın karar duruşması vardı ve karar verildi. Kardeşim, cinayet masası polisi olan eşi tarafından planlı ve kasten, annemin köyünün yakınında öldürüldü. Ancak bugün açıklanan kararda, olayı kimin başlattığına dair yeterli delil bulunmaması gerekçe gösterilerek mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 24 yıla çevirdi. Hepimiz büyük bir acı yaşadık, adalet beklentimiz yıkıldı. Herkesin bildiği gibi, son yıllarda Türkiye’de çok fazla kadın, çoğu eşi tarafından katledilerek hayatını kaybetti. Mahkemenin gerekçesi, ceza kanununa aykırı bir durum. Kardeşim olay yerine eşiyle su doldurmak için gitmişti. Araç içinde başlayan tartışma sonrasında, kendisini öldürmeye çalışan eşinden kaçıp tarlaya koşmuş. Bir terliği araçta, diğer terliği olay yerinde bulundu. Ayaklarından dikenler çıkarıldı. Karara aykırı, somut deliller mevcut. Kardeşim 60 kilo, 180 santimetre boyundaki 17 yıllık polis memurunu öldürmek için oraya gitmedi, eşi tarafından oraya götürüldü. Akla sığmayacak bir karar var ve bu bizim canımızı çok yakıyor. Adalet için sonuna kadar süreci takip edeceğiz ve bu durumun tüm Türkiye’deki kadınlar için emsal olacak bir ceza kararını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

11 yaşındaki Ali’yi bağrımıza basamadık

Gülten Ataklı’nın ablası Sultan Kızılkoca, kız kardeşinin oğlunu 10 aydır göremediklerini belirterek, “10 aydır kardeşimin 11 yaşındaki oğlu Ali’yi bağrımıza basamadık. Mahkemeye vasi olarak başvurdum ve başvurularım onaylandı. Samsun’da yetiştirme yurdunda kalan çocuk psikolojik olarak değişti. Babaannesi de sürekli yanına gidip geliyordu. Çocuk sonradan bana karşı değişmeye başladı ve ‘Seni istemiyorum’ demeye başladı. Özel okulundan odasına kadar her şeyini hazırlamıştım ve mahkemeye de sundum. Çocuğun babasını sevmediğine dair kayıtlar olmasına rağmen, çocuğun beynini yıkadılar ve onu kendi taraflarına çektiler. Mahkeme de buna onay verdi ve şu anda çocuk babaannesinin evinde kalıyor. Yeğenimi 10 aydır görmüyorum. Kardeşimin emaneti olan Ali’yi kaybettik,” diye konuştu.

Bu kararı kabul edemeyiz

Gülten Ataklı’nın ablası Canan Kızılkoca, sanığın cezasına indirim uygulanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Biz ibretlik bir ceza beklerken hakim gerekçesiz bir indirim verdi. Hiçbir iyi hal ve pişmanlık göstermemiş bir katile indirim uygulandı. Bu kararı kabul edemeyiz. Buradan yetkililere sesleniyorum, sesimizi duyun. Sonuna kadar adalet arayacağız,” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r