DOLAR 34,2510 0.35%
EURO 37,2285 0.42%
ALTIN 2.989,171,19
BITCOIN 23518662,24%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Ekonomiye Yön Veren Yeni Adım

Ekonomiye Yön Veren Yeni Adım

ABONE OL
18 Ekim 2024 16:54
Ekonomiye Yön Veren Yeni Adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödeme işlemlerinin, banka veya aracı finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu kılan düzenleme Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile birlikte, bu uygulamanın kapsamı netlik kazanmış oldu.

Tevsik zorunluluğuna uymayan taraflara ayrı ayrı ceza uygulanacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu tebliğle birlikte, 7 bin lirayı aşan tüm tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka ve finansal kurumlar aracılığıyla yapılması zorunlu hale getirildi. Mükellef olmayan alıcılar da tevsik zorunluluğu çerçevesinde, 7 bin lirayı aşan ödemelerini aracı finansal kurumlar vasıtasıyla gerçekleştirmek zorunda. Tebliğe uymayan taraflara ise ayrı ayrı cezalar uygulanacağı belirtiliyor.

Şubelerden ödeme işlemi kapandı

7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödemelerin, tahsilatı yapanın hesabına aracı finansal kurumların şubelerine gidilerek ve işleme ait açıklamalara yer verilerek gerçekleştirilmesi durumunda tevsik zorunluluğuna uyulmuş sayılacak. Banka hesabı veya kredi kartı bulunmayan bir kişi, satın aldığı mal veya hizmetin bedelini satıcının hesabının bulunduğu bankanın şubesine giderek, işlem açıklamalarını belirtip banka dekontu alarak öderse, tevsik zorunluluğuna uygun hareket etmiş olacak ve ceza uygulanmayacak. Ancak, bankası olmayan bir kişi 7 bin liranın üzerinde ürün satın alırsa ve satıcı bu parayı elden alıp kendi banka hesabına yatırırsa, bu durumda tevsik zorunluluğuna uyulmamış sayılacak ve hem alıcıya hem de satıcıya ayrı ayrı cezalar uygulanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r