DOLAR 34,2560 0.09%
EURO 37,0853 0.1%
ALTIN 2.995,020,11
BITCOIN 2299567-3,28%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

05:52

İMSAK'A KALAN SÜRE

Demirtaş ile görüşen Özel’den ilk açıklama

Demirtaş ile görüşen Özel’den ilk açıklama

ABONE OL
21 Ekim 2024 16:46
Demirtaş ile görüşen Özel’den ilk açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Ziyaret öncesinde Demirtaş’ın avukatları, Demirtaş’ın kitabını ve yazdığı çağrı metnini Özel’e iletti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özel, Demirtaş’ın kendisine bir çağrı metni sunduğunu belirterek, “Toplumsal barış için kadına şiddetin durdurulması gerektiğini ve bunun için hepimizin çaba göstermesi gerektiğini vurguluyor,” dedi. Ayrıca Demirtaş’ın son kitabını hediye ettiğini ve kitapta ‘içimizdeki erkek’ konusuna değindiğini aktaran Özel, “Türkiye’de insanlar birbirini sevdikten ve toplumsal barışı içselleştirdikten sonra, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi, her şey çok güzel olacak,” ifadelerini kullandı.

Bu ziyaret siyasi anlamı olan bir ziyarettir

Özgür Özel açıklamasının devamında: “Barış konusu görüşülecekse tüm aktörler çok önemlidir ancak Demirtaş’ın öneminin altını çizmek gerek. Bahçeli’nin Erdoğan’ın bize, DEM’e söylediklerini biliyorsunuz. Kimse siyasi kaygılarla böyle şeyler yapmasın. Bu ziyaret siyasi anlamı olan bir ziyarettir. İlk yüzyılda yapamadıklarımızı hep birlikte onaracağız. Demirtaş’la birlikte memleketin tüm sorunlarını konuştuk. Biz Demirtaş’la adalet konuştuk, ekonomik krizi konuştuk, bunların nasıl aşılacağını konuştuk. Hukukun üstünlüğü ve iyi bir yönetimin gerekliliğini konuştuk. TBMM’nin önemi konusunda da mutabık olduğumuzu gördük. TBMM’nin dahil olmadığı bir karar olmayacak. Sayın Demirtaş’ın öneminin altını bir daha çiziyorum. Herkes başka aktörlere çağrılar yapıyor, yapsınlar. Bizim istediğimiz Türkiye’nin çıkarları için doğru adımların atılması. Gurur duyacağımız bir pozisyonda olacağımızdan emin olun.

Zannetmeyin ki o ölünce her şey bitti, arkasında bıraktıkları var

Kişiler öldüklerinde öbür dünyaya veballe gidiyorsa, herhalde bu dünyadan en büyük veballe giden kişi Fethullah Gülen’dir. Hesabını yargı önünde vermesini isterdik, olmadı. Ama zannetmeyin ki o ölünce her şey bitti, arkasında bıraktıkları var. Devletin her noktasına sızan bir terör örgütünden bahsediyoruz. Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r