DOLAR 34,1878 0.06%
EURO 38,3034 0.35%
ALTIN 2.898,90-0,72
BITCOIN 2174919-2,90%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Dava öncesi Ayşe Ateş’ten çok konuşulacak sözler
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Dava öncesi Ayşe Ateş’ten çok konuşulacak sözler

Dava öncesi Ayşe Ateş’ten çok konuşulacak sözler

ABONE OL
30 Eylül 2024 12:05
Dava öncesi Ayşe Ateş’ten çok konuşulacak sözler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına bugün Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Duruşma, saat 09.30’da başlayacak ve 12’si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanığın yargılandığı davada, esas hakkındaki savunmaların yapılması bekleniyor. Duruşma öncesinde cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevi istikametindeki yollarda trafik polisleri ve çevik kuvvet ekipleri görev alırken, cezaevi önünde çok sayıda polis aracı, TOMA ve çevik kuvvet polisleri hazır bekliyor. Ayrıca, mahkeme salonunda da geniş bir güvenlik tedbiri alındığı bildirildi. Temmuz ayındaki son duruşmada, sanıklardan Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay tahliye edilmişti. Duruşmanın hafta boyu devam etmesi öngörülüyor.

Siyasi bağlantıların da olduğu 17 kişilik bir dosya var

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Duruşmaya ilişkin beklentilerini dile getiren Ateş, “Bu duruşmalardan beklentim, yargılananların tamamının hak ettiği cezayı alması ve adil bir şekilde yargılanmasıdır. Ancak her ne olursa olsun bu mahkemeden çıkan sonuç, bizi tatmin etmeyecek,” dedi. Ateş, mevcut dosyada azmettiriciler ve siyasi bağlantıların yer aldığı 17 kişilik bir dosyanın bulunduğunu belirterek, “Bu dosyanın dışında bizim bilmediklerimiz var. Asıl o dosyanın iddianamesi yazılıp, oradaki şahısların da adil bir şekilde yargılanması gerekiyor. Ancak onlar da yargılanıp hak ettikleri cezayı aldığında içimiz huzura erecek,” ifadelerini kullandı.

Kiralık katil Eray

Ateş, Sinan Ateş cinayetine ilişkin geçen günlerde çıkan bilirkişi raporunda ilişkin “İlk bilirkişi raporu da bu yöndeydi. Yani Sinan’ı Eray öldürdü. Kiralık katil Eray öldürdü. Bu kameralarda da açık bir şekilde görülüyor. İlk yazılan bilirkişi raporlarında da var. Bu raporu kabul etmediler, çünkü işlerine gelmedi. Ama bir değil bin rapor da yazdırsalar, başka başka bilirkişiler de toplasalar aynı şey. Gerçeği değiştiremezler” diye konuştu.

[embedded content]

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r