DOLAR 32,2532 -0.08%
EURO 35,1361 0.05%
ALTIN 2.462,39-0,14
BITCOIN 2109765-0,66%
İstanbul
17°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bursa Vize Merkezi – Festival Vize Merkezi – Vize İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Bursa Vize Merkezi – Festival Vize Merkezi – Vize İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bursa Vize Merkezi – Festival Vize Merkezi – Vize İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Vize Nedir? Vize, yurt dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir.  Vize başvurusu, konsolosluklar ya da aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler ya da havalimanı ve sınır kapılarında bulunan gişeler aracılığı ile yapılır. Ayrıca e-vize yöntemi ile de başvuru yapmak mümkündür.

ABONE OL
24 Kasım 2023 14:48
Bursa Vize Merkezi – Festival Vize Merkezi – Vize İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vize Nedir?

Vize, yurt dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir.  Vize başvurusu, konsolosluklar ya da aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler ya da havalimanı ve sınır kapılarında bulunan gişeler aracılığı ile yapılır. Ayrıca e-vize yöntemi ile de başvuru yapmak mümkündür.

Vize Türleri

Seyahat amacına göre vize türü çeşitlenir. Örneğin eğlence ve iş amaçlı geziler ya da sporculara verilen seyahat belgesi gibi. Bu türler, belirli kodlar ile kümelendirilmiştir. Bu noktada, ülkelerin farklı prosedürleri ve iş birlikleri vardır.  Avrupa Birliği üyesi ülkeler, toplu dolaşım hakkı sağlayabilen Schengen’e tabidir. Schengen vizesi ile ilgili olarak ülkelerin talepleri değişkenlik gösterebilir. “Vize nasıl alınır?” diye merak ediyorsanız ilgili içeriğimize de göz gezdirebilirsiniz.

Vize Nasıl Alınır?

Vize almak için giriş yapılmak istenen ülkeye bağlı konsolosluklara ya da aracı kurumlara başvurulur. Kurumlar ve çoğu konsolosluk, online başvuru hizmeti sunmaktadır. Vize alınan yer ilgili başvuru kurallarına göz atmayı unutmayınız. Bu kurumlara gitmeden önce gerekli belgeleri tamamlamak gerekir.  Kurum ya da konsoloslukta dilekçe doldurulur. Bu noktada görevliler vize almak isteyenlere gerekli bilgiyi sağlamaktadır. Ayrıca vize işlemleri için vakit harcamak isteyenler için özel aracı kurumlar da mevcuttur. Bu tür aracı kurumlar ücret karşılığında tüm vize işlemlerini yürütür.

Vize İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Vize almak için istenen belgelerin bir kısmı ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de aşağıdaki belgeler her ülke için ortaktır:

Bursa da Vize Başvurumu Nasıl Tamamlarım?

  • Öncelikle seyahat etmek istediğiniz ülkeye hangi amaçlarla giriş yapmak istediğinizi belirleyin.
  • Seyahat amacı belirlendikten sonra web sitemizde yer alan ilgili ülke sayfasını inceleyebilir, vize başvuru koşulları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Çağrı merkezlerimizi arayarak müşteri temsilcilerimizden gitmek istediğiniz ülkenin vize koşullarını içeren evrak listesini talep edebilir, evraklarınızı bu doğrultuda hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  • Hazırlamış olduğunuz evrakları şahsen ofisimize getirebilir ya da kargo ile de gönderebilirsiniz. Tarafımıza ulaşan belgelerin geçerliliğini, doğruluğunu kontrol etmekte ve herhangi bir yanlışlık varsa sizi bilgilendirerek doğru evraklarla başvuru yapmanızı sağlamaktayız.
  • Vize başvurusu yapmak istediğiniz ülke konsolosluğu kişilerden parmak izi talep ediyorsa işlemleri için başvuru merkezinden randevu alarak randevu gününde herhangi bir olumsuzluk yaşamamanız adına sizlere eşlik etmekteyiz.
  • Şayet parmak izi, elektronik imza vb. uygulaması yoksa şahsen gelmenize gerek kalmadan işlemleri sizin adınıza tamamlamakta ve sonuçlandığında ise sizleri haberdar etmekteyiz.
  • Sonuçlanma sonrasında çıkan pasaportlarınızı dilerseniz ofisimizden teslim alabilirsiniz. Adresinize teslim edilmesini isterseniz de kargo ile ikamet adresinize pasaportunuzu ulaştırmaktayız.
  • Bazı ülkeler kişilerin seyahatini gerçekleştirebilmesi için seyahat sağlık sigortası yapılmasını zorunlu kılmıştır. Bu durumda zorunlu seyahat sağlık sigortanızı ve konaklama, ulaşım rezervasyonlarınızı tamamlayarak dosyanıza eklemekteyiz.
  • Festival vize Merkezi pazar hariç her gün saat 09:00 -18:00 arası hizmet vermektedir.

Vize başvuru adresi : ( FSM BULVARI ÜZERİ ) Fethiye Mahallesi 240. Fulya Sokak Yıldırımlar Plaza Kat 2 No : 8 Nilüfer Bursa 0224 247 56 00 0516 169 29 16

www.festivaltur.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r