DOLAR 34,2818 0.11%
EURO 37,7036 0.26%
ALTIN 2.910,840,06
BITCOIN 2138870-1,83%
İstanbul
20°

AÇIK

12:57

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Belediyeden ahlaksız teklif!

Belediyeden ahlaksız teklif!

ABONE OL
4 Temmuz 2024 11:18
Belediyeden ahlaksız teklif!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı, Antalya’da bir iş yerinin yıkım kararını kaldırmak için Suriyeli Faten E. adlı kadına cinsel ilişki karşılığında rüşvet talebinde bulunduğu iddiasıyla 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Görüntüler, Avcı’nın bu taleplerde bulunduğunu ortaya koyarken, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Olayın ardından eski Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Avcı’yı görevden aldı ve belediyeyle ilişiğini kesti. Avcı’nın daha önce de yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldiği, ancak bu iddialara rağmen görevine devam ettiği belirtiliyor. Nevzat Avcı, suçlamaların ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dükkanı yıkmamak için benimle bir gece birlikte olacaksın

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Avcı’nın bir iş yerinin yıkımının durdurulması karşılığında bir kadına cinsel ilişki talebinde bulunduğu görüntülerin sosyal medyada yayınlandığı belirtildi. Faten E. adlı kadının ifadesine göre, iş yerini eşiyle birlikte işlettiği ve iş yerinin ruhsat ve çalışma kaydının kendisinin üzerinde olduğu vurgulandı. Faten E., 4 yıldır işlettiği dükkanı için önce yıkım kararı verildiğini sonra öğrendiğini, Aksu Belediyesi’ne ruhsat için gittiğinde Nevzat Avcı ile görüşme sağladığını ve Avcı’nın iş yerinin yıkılacağını ancak bunun kendisinin elinde olduğunu söylediğini belirtti. Faten E., Avcı’nın iş yerini yıkmamak için bir gece birlikte olması teklifinde bulunduğunu ve bu teklife “tamam” dediğini ifade etti.

180 bin lira cezanın da iptal edileceğini söyledi

Antalya’da, iş yerinin yıkım kararını durdurmak için Nevzat Avcı tarafından cinsel ilişki teklifine maruz kalan Faten E., olayın detaylarını anlattı. Faten E., Aksu Belediyesi’ne giderek Avcı ile görüştüğünü ve bu görüşmeleri cep telefonuyla kayda aldığını belirtti. Avcı’nın yüzünün gözükmemesi için ikinci kez kayıt aldığını ve bu kayıtların sosyal medyada yayımlandığını ifade etti. Görüntülerde Avcı’nın, iş yerinin yıkımını ve üzerine kesilen 180 bin lira cezanın iptal edilmesini teklif ettiğini aktaran Faten E., kayıtları eski belediye başkanı Halil Şahin’e ve Mustafa B. adlı bir arkadaşına götürdüklerini ancak görüşemediklerini söyledi. Faten E., görüntüleri daha sonra özel kalem müdürü Hasan K.’ye verdiğini belirtirken, görüntülerin nasıl yayıldığı hakkında bilgisinin olmadığını savundu.

6 yıla kadar hapsi istendi

Antalya’da yaşanan olayda, eski Aksu Belediyesi Yapı Denetim Müdürü Nevzat Avcı, Faten E. ile iş yeriyle ilgili görüşmelerde bulunduğunu ancak cinsel ilişki karşılığında yıkım kararını kaldırmak gibi bir teklifte bulunmadığını iddia etti. Avcı, Faten E.’nin bu teklifi kendisine yaptığını ve reddettikten sonra para teklifinde bulunduğunu öne sürdü. Avcı, daha sonra Faten E.’nin 180 bin lira cezanın iptali ve yıkım kararının kaldırılması karşılığında kendisiyle birlikte olmayı teklif ettiğini iddia etti. Görüntülerdeki konuşmaların ‘dalga geçmek’ amacıyla yapıldığını savunan Avcı, suçlamaları kabul etmediğini ve Faten E. ile bu yönde bir kasıtla konuşmadığını belirtti. Video kayıtlarında yer alan ses analizlerinin de bulunduğu iddianamede, Nevzat Avcı’nın ‘rüşvet talebinde bulunma’ suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Avcı’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r