DOLAR 34,2254 0.04%
EURO 37,9333 0.4%
ALTIN 2.912,76-0,56
BITCOIN 2105640-3,68%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:59

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ABD’den İsrail’e destek

ABD’den İsrail’e destek

ABONE OL
3 Ağustos 2024 10:05
ABD’den İsrail’e destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Pentagon’un olası bir İran saldırısına karşı İsrail’e ek askeri destek sağlamaya hazırlandığını duyurdu. CNN’e konuk olan Kirby, Orta Doğu’daki artan gerilimi ve ABD yönetiminin bu duruma tepkilerini değerlendirdi. Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde “İran tehdidine karşı İsrail’e ek askeri destek gönderilmesi” meselesini ele aldığını belirterek, İsrail’in güvenliği konusundaki hassasiyetlerini vurguladı.

Detaylarına şu anda giremem

İran’ın İsrail’e yönelik tehdidine vurgu yapan Kirby, “(Gönderilecek askerlerle ilgili) Detaylarına şu anda giremem. Ancak bölgede doğru kaynaklara ve kapasiteye sahip olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Şu anda Savunma Bakanlığımız bunun üzerinde çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

Muhtemelen ikisinin kombinasyonu olacaktır

Sunucunun, İsrail’e gönderilecek askeri yardımların askerleri mi yoksa diğer askeri teçhizatları mı kapsayacağına ilişkin sorusuna Kirby, “Muhtemelen ikisinin kombinasyonu olacaktır. Çünkü askeri donanım gönderdiğinizde, onu kullanacak personeli de göndermeniz gerekir” şeklinde yanıt verdi. ABD Başkanı Joe Biden, dün Netanyahu ile yaptığı görüşmede, “İran tehdidine karşı İsrail’e ilave askeri destek göndermeye hazırlandıklarını” belirtmişti. Biden, dün akşam Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin suikastının “ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği” sorusuna ise “Yardımcı olmadı” yanıtını verdi. Orta Doğu’daki artan gerilimden “çok endişeli” olduğunu ifade eden Biden, Netanyahu ile “çok net” bir görüşme yaptığını ve ateşkes için bir temel olduğunu belirtti. Biden, “(Görüşmede) Bu konuda çok net oldum. Ateşkes için bir temelimiz var. (Netanyahu) Bunun üzerine adım atmalı. Onlar da hemen bunun üzerine ilerlemeli” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r