DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18514991,02%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yeni Üyeler Rozetlerini Başkan Özgür Özel’den aldı
  • Ara Haberi
  • Genel
  • Yeni Üyeler Rozetlerini Başkan Özgür Özel’den aldı

Yeni Üyeler Rozetlerini Başkan Özgür Özel’den aldı

ABONE OL
27 Temmuz 2024 10:34
Yeni Üyeler Rozetlerini Başkan Özgür Özel’den aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteabc/ Haber: Adiviye ElbaşCumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Bursa turu içerisinde partisine yeni üye olan bireylerin rozet takma töreni vardı. Başkan Özel kendisine eşlik eden CHP Yıldırım ilçe Başkanı İlhami Gün ve CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile birlikte partisine yeni üye olan bireylerin rozetlerini kendi elleri ile taktı. Başkan Özel rozet töreninde: “Herkes gider Cumhuriyet Halk Partisi burdadır. Cumhuriyet Halk Partisi ulu bir çınar. Bu ulu çınar yıllanır yıllanır en tepeya ulaşır. Bu ulu çınarı ekenler bu çınarı şehit kanları ile suladılar. Bugüne kadar partimize üye olan kişiler arasında en fazla genç bireylerimiz vardır. Bu üyelerin 8300′ ü genç üyedir.  Bu parti gençliğin umudu olmuştur. Bu parti gençlerin umududur. Bu parti gençlerin yurtdışına gitmesine engel olmuş bir partidir. Gençler bir dönem daha bekleyerek ülkenin kurtuluşu için ülkelerini terk etmediler. Sizler sayesinde 47 yıl aradan sonra Bursa’yı yeniden aldık.  Bursayı alan 1.ci parti oluyor. Yıldırımı alan iktidar oluyor. Yıldırımı alacağız iktidar olacağız.” dedi. 

Bugüne kadar inandıklarımdan hiç taviz vermedim

Rozet töreninde söz olan CHP Yıldırım ilçe Başkanı İlhami Gün: “Bugüne kadar inandıklarımdan hiç taviz vermeden, gecesini gündüzüne katarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için cansiparane bir şekilde çalışan, katkı koyan Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarım hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde partimiz bizlere ülkemiz açısından tarihi bir sonuç ortaya çıkartmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde 1.inci parti olmayı uzun yıllardan sonra başarmıştır. 14 tane büyükşehir, 21 tane il, 337 tane ilçe. 48  tane belde. 420 tane belediyeyi kazanarak Türkiye’nin yerelde iktidar partisi olmuştur. 47 yıl aradan sonra kazandığımız Bursa Büyükşehir Belediyesi ve 6 ilçe belediyesiyle birlikte Bursa halkı Cumhuriyet Halk Partisi’ni umut olarak gördüğünün bir göstergesi. Seçim sonuçları açıkça ortaya koymaktadır ki aç, yoksul, çaresiz bırakılan halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük bir sorumluluk yüklemiştir. O sorumluluğu iyi kavramak partimize mutlaka genel siyasette iktidar yolu açacaktır. Ekonomik yıkımın derinleşeceği, önümüzdeki süreçte halkımız bizlerden kendisinin taleplerine cevap veren halkçı bir siyaset pratiği talep etmektedir. İnanıyorum ki bugüne kadar belediyelerimize uyguladığımız halkçı belediyecilik anlayışı bu dönemde de kendisini daha fazla hissettirecek ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni toplumun geniş kesimleriyle kucaklamasını mutlaka sağlayacaktır.” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş;

“Yıldırım ilçemiz Anadolu’dan, Balkanlar’dan, doğudan, güneydoğudan, Ege’den, yani yurdun dört bir yanından yoksulluktan ve çaresizlikten büyükşehirlere göç etmek zorunda kalıp ilk yerleştikleri ilçe Yıldırım ilçesidir. Dolayısıyla yoksulların ve emekçilerin yaşadığı kentte bir dramın olduğu bir ilçedir Yıldırım. Bunun için şunu görüyoruz Yıldırım’da. Yıldırım Vişne Caddesi’nde konfeksiyonda çalışan kadının akşam çocuğu aradığında anne bana çikolata getirir misin? dediğinde son parasını markete verip eve yürüyerek giden kadının kentidir Yıldırım. Yıldırım Cuma günü okul tatil edildiği andan itibaren harçlığını çıkarmak için çalışmak üzere zorunda kalan çocukların kentidir Yıldırım. Marketten aldığı sütü pahalı diye kasada geri bırakan annelerin kentidir Yıldırım. Baba ocağına dönün çağrısı yaptığınız yıldırımlar bugün burada sizin çağrınıza cevap veriyor, kulak veriyor ve bizimle birlikte bu mücadeleyi büyütmek için buradalar. Sayın Genel Başkanım yerelde yakaladığımız başarıyı biz genele taşıyacağız. Genelde partimizi yeni üyelerimiz ile iktidar yapacağız. Artık emekçinin, işçinin, çiftçinin yüzünü güldüreceğiz. Size söz olsun. Yemin olsun başaracağız.O büyük şair Nazım’ın dediği gibi ‘Gelecek o güzel günler mutlaka gelecek. Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, ekmek, gül ve hürriyet günlerini birlikte getireceğiz, birlikte inşa’ edeceğiz diyorum.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel;

Yıldırım’ı yakından tanırım, bilirim ki Yıldırım ilçe Bursa’nın siyasette örgütün en çok zorlandığı, en çok emek verdiği, en fedakar üyelerinin bulunduğu ve ne zaman Yıldırım’ı alacağız işte o zaman Türkiye’de iktidar olacağız dediğim bir ilçedir. Onun için buraya da geldim. Öncelikle seçimdeki emekleriniz için ilçe yönetimine, ilçe başkanına, kadın kollarına, gençlik kollarına, adayımıza, belediye meclis üyesi adaylarımıza seçilsin seçilmesin ve bütün örgütümüze emekleriniz için teşekkür ediyorum. Bu sefer olmadı ama bir dahakine mutlaka olacak. Buna yürekten inanıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir

Seçimden sonra yaptığımız çağrıyla partimize resmen kaydı gerçekleşen 70 bin üye var. Rakam 100 bine yaklaşıyor, işlemleri sürenlerle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi ailesi hızla büyüyor. Seçim akşamı kürsüden şunu söylemiştim. Dedim ki o yüzde 25’lik cam tavan artık kırıldı. Artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin önündeki engeller kalktı. Bundan sonra. hızla büyümeye, hızla güçlenmeye devam edeceğiz demiştim. O gün de söyledim. Türkiye’nin dört bir yanında, 81ilde, 973 ilçede söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir siyasi parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetten önce kurulmuş kurtuluşu örgütleyenlerin, Kuvayı Milliyecilerin, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri’nin canlarını ortaya koyarak vatanını savunanların ve canları pahasına bu ülkeyi kuranların kurduğu partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir Cumhuriyet Halk Partisi. 

Ben bu partiye baba evi diyorum

Ben bu partiye baba evi diyorum. Gittiğim her yerde sadece Cumhuriyet Halk Partililerin değil hangi siyasi görüşten olursa olsun bu parti herkesin baba evidir diyorum. Nedir baba evi? Herkes baba evine doğar. Ana kucağına doğar. Kimi baba evinde kalır, kimi başka tarafa gider. Kimi büyüğünü arar, kimi daha küçüğüne kanaat getirir. Kimi yakında oturur, kimi Irak’ta oturur. Ama herkes bilir ki başım sıkışırsa dara düşersem, darlanırsam zorlanırsam, bir baba evi vardır. Orada bir çorba kaynamaktadır. Bacası tütmektedir ve kapıları açık beni beklemektedir. İşte şimdi gün AK Partililer için, MHP’liler için tüm siyasi partiler için o gün bu gündür ve baba evinin kapıları ardına kadar açıktır. Bir yanında Yıldırım ilçe başkanım, bir yanımda Bursa İl Başkanım var. Biri yıldırımdaki baba evinin kapısını açık tutacak, biri Bursa’daki baba evinin kapısını açık tutacak. Onlar, sizler, bu partinin emekçileri bacası tütsün diye o baba evine yıllardır odun çekenlersiniz. Hepinizi çok seviyoruz. Hepinizin emeklerine sağlık. 

Yıldırım da 600 kişi baba evine koştu

Baba evine gelenler var. Bugün Yıldırım’da 600 kişi baba evine koştu, baba evine geldi. Onların önünde durmadı kimse. Niye gelmedin daha önceden demedi. Burası baba evinin baş köşesidir dedi. Çünkü bu baba evinin tapusu hiçbirimizde değil. Yanımdaki başkanlarımda da değil. Benim de değil Kemal Bey’in de değildi.. Bülent Ecevit’in de değildi bu evin tapusu. İsmet Paşa’nın da değildi bu evin tapusu. Bu evin tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bunun için bütün anketler, çalıştırmalar gösteriyor ki. Bu ülkede Atatürk sevgisi ona minnet, cumhuriyetin kurucu babalarına, kurucu kadrolarına minnet, yüzde 95’in üzerindedir. O yüzden Atatürk’ü sevenler, Atatürk’ün kurduğu partiyle birlikte yollarına devam ederlerse bu yol kutlu bir yoldur. Bu yol onurlu bir yoldur. Bu yol 47 yıl sonra birinci çıkan partidir. Yıllardır iktidar olmayan ama çıkar için para için, tayin için, terfi için ihaleler için değil, vatan için, millet için, bayrak için bir arada olanların partisidir. Yolumuz daha bitmedi. Yolumuz uzun ve zordur. Biz bu yolda yılmadan, bıkmadan ilerleyeceğiz. Partimizi yerelde olduğu gibi genelde de iktidar yapana kadar çalışacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r