DOLAR 34,1980 0.09%
EURO 38,0715 -0.26%
ALTIN 2.893,20-0,91
BITCOIN 2166322-3,58%
İstanbul
17°

KAPALI

05:28

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzmanlar uyardı; “Bilgileriniz çalınabilir!

Uzmanlar uyardı; “Bilgileriniz çalınabilir!

ABONE OL
6 Ağustos 2024 14:06
Uzmanlar uyardı; “Bilgileriniz çalınabilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
GazeteabcTürkiye’de 2 Ağustos sabahı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram’a getirilen erişim engeli, kullanıcıları VPN (Sanal Özel Ağ) kullanarak bu engeli aşmaya yönlendirdi. Ancak uzmanlar, özellikle ücretsiz VPN hizmetlerinin ciddi güvenlik riskleri taşıdığı konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Ücretsiz VPN’lerin, internet trafiğini izleme ve kişisel bilgileri çalma riskini barındırdığı belirtiliyor. 

Tüm veriler izlenip kaydedilebilir

MEDYABİM Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Elmas‘ın Gazeteabc’ye verdiği röportaj’da VPN kullanımı için; “VPN sağlayıcıları, şifrelerinizi doğrudan görebilirler. VPN’ler, kullanıcıların internet trafiğini şifreleyerek gizlilik ve güvenlik sağlar. Ancak, VPN sağlayıcınızın güvenilir olması önemlidir çünkü kötü niyetli bir sağlayıcı, sizin tüm verilerinizi izleyebilir veya kaydedebilir.” dedi.

VPN hizmetlerinin kullanımında endişe verici bir durum olduğunu ortaya koyuyor

Elmas; “Yapılan araştırmalar, gizlilik ve yasaklanmış sitelere giriş için kullanılan çoğu ücretsiz VPN hizmetlerinin kullanımında endişe verici bir durum olduğunu ortaya koyuyor. VPN’ler, internet güvenliğini artırmak için yaygın olarak kullanılırken,kötüye kullanımları da ciddi riskler oluşturabilir. VPN kullanırken sizin verilerinizi sizin aleyhinize ve kötüye kullanımını önlemek ve bilgilerinizi korumak için bazı önemli adımlar atmanız ve dikkatli olmanız gerek.

VPN Kullanacak iseniz;

Güvenilir Bir VPN Sağlayıcısı Seçin: Güçlü güvenlik önlemleri olan ve iyi bir itibara sahip bir VPN sağlayıcısı tercih edin.

Erişim Kontrolleri Uygulayın: VPN erişimini sadece gerekliyse kullanın ve güçlü şifre doğrulama yöntemleri kullanın.VPN Kullanımını İzleyin: Olağandışı aktiviteleri veya yetkisiz erişimleri düzenli olarak kontrol edin.Eğer VPN Bir Şirket İçindeyse: Personelinizi VPN’lerin doğru kullanımı ve siber güvenliğin önemi konusunda eğitin.Güncellemeleri Düzenli Olarak Yapın: VPN yazılımınızı ve ilgili sistemlerinizi güncel tutarak güvenlik açıklarını kapatın.
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r